728x90 MM

Mixcloud Monday: Roadburn 2013

ROADBURN
Roadburn 2013

Van 18 tot en met 21 april staat Tilburg weer in het teken van Roadburn, hét festival voor psychedelica, stoner, doom en avant-garde rock. Onze eigen Dimitri Vossen gaat er heen, en stelde de mixtape van deze week samen, met natuurlijk alleen maar bands die dit jaar op Roadburn staan.

“Ik ging voor een mix tussen amechtig beukrocken en lekker zweven – zo ervaar ik ook Roadburn zelf. Heb gewoon m’n eigen uitgestippelde parcours voor Roadburn 2013 erbij gepakt, en dan van elke band die op de lijst stond mijn favoriete nummers gekozen. Niet moeilijk gaan doen met limited editions en obscure singles, meestal gewoon materiaal uit de bekende en geliefde platen. Enkele tracks hebben het niet gehaald omdat ze niet in het geheel pasten (Black Magician, Royal Thunder, Pallbearer, Godflesh). Daarnaast moest ik natuurlijk ook de tijd in de gaten houden… in de doom/sludge en psych wordt er graag eens over de tien minuten gegaan en ik kon de mix natuurlijk niet tot vier tracks beperken – dus hier en daar heb ik wat geknipt of kleine edit gemaakt. Desondanks is het een trip van een kloeke zeventig minuten.”

“Dit is ondertussen mijn vijfde Roadburn en ik word dit jaar vergezeld door een halve voetbalploeg vrienden die er nog nooit geweest is. Ik kijk er dus extra hard naar uit dit keer! En het is ook weer een gelegenheid om enkele dagen in Tilburg te hangen, één van m’n favoriete plekjes van Nederland.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!