728x90 MM

Mixcloud Monday: Dour Festival 2013

Aanstaande donderdag is het weer tijd voor Dour Festival. Van 18 tot en met 21 juli worden de weilanden daar omgetoverd tot festivalweides, waar artiesten zullen optreden als Jurassic Five, Suuns en Four Tet. Onze Dimitri Vossen doet verslag en maakte alvast een mixtape om in de sfeer te komen.

“De mix kan ruwweg worden verdeeld in drie onderscheiden bewegingen die naar mijn gevoel het aanbod op Dour dit jaar kunnen vertegenwoordigen. We trappen af met een allegaartje elektronica met de nadruk op jonge helden als Gold Panda en Ben Pearce. Daarna volgt een rondje hiphop – Dour heeft immers zijn sterkste hiphopaffiche in jaren. Zowel ouwe rotten (Ultramagnetic MC’s en Jurassic Five) als opkomend talent (Action Bronson, Freddie Gibbs) zijn aanwezig. Na een omwegje langs BadBadNotGood (met een jazzy instrumentale cover van Odd Future’s ‘Earl’) belanden we tenslotte bij de indierock van Suuns, Thee Oh Sees en DIIV. Darkstar sluit passend af met een etherische ambient track vol engelengezang.
Het is maar een lukrake greep uit de meer dan 200 acts die dit jaar weer aantreden, en zonder twijfel zal ik tijdens de 4 dagen weer meermaals verrast worden door een naam waarvan ik nooit eerder had gehoord. Maar de voorbereiding voor deze mix heeft me alvast volledig in de sfeer gebracht – evenals het zonnetje dat dit jaar eindelijk weer eens van de partij zal zijn!”

Mixcloud Monday: Dimitri Vossen – Dour Festival by Gonzocircus on Mixcloud

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!