728x90 MM

Mixcloud Monday: Narrominded

Muziek zonder compromissen. Artiesten die dat soort muziek maken, kunnen bij het label Narrominded terecht. Het label wordt gerund door drie personen, waaronder Coen Polack. In de mixtape van deze week laat hij horen wat voor artiesten er zoal bij Narrominded hun muziek uitbrengen. 

Waarom heb je voor deze artiesten gekozen?
De mix bestaat uit voornamelijk muziek van artiesten die recent bij ons op Narrominded muziek hebben uitgebracht of van wie we binnenkort iets uitgeven. Daarnaast heb ik nummers toegevoegd van Donné et Desirée, Dead Neanderthals en Drvg Cvltvre omdat die ons komen versterken op labelavonden in De Nieuwe Anita in Amsterdam (op 24 augustus) en in de Patronaat in Haarlem (op 8 september).

De mix bevat een nummer van jou. Kun je daar iets over vertellen?
Het is één van de stukken waaraan ik al een paar jaar werk. Naast wat losse muzikale projecten, opdrachten en samenwerkingsverbanden ben ik bezig om nieuwe nummers te maken waarin ik de verhouding tussen meer traditionele instrumentale partijen en “niet-muzikaal” omgevingsgeluid op een frisse manier wil benaderen. Ik wil proberen de instrumenten – elektronisch of akoestisch – en de andere geluiden een fundamenteel gelijkwaardige rol geven. Dit is een poging.

Rooie Waas komt twee keer voor in de mix. Waarom heb je daar voor gekozen? logo
Rooie Waas heb ik – net als Matto Frank en Machinist – twee keer in de mix gedaan omdat ze voor ons label momenteel in de schijnwerpers staan. ‘China’ van Matto Frank is in maart uitgekomen, ‘Het is Maar een Constatering’ van Rooie Waas verschijnt op 14 september en ‘Convergence’ van Machinist volgt in oktober. We zijn erg trots op deze drie cd’s en hoe veel ze ook van elkaar verschillen, ze zijn op precies dezelfde manier compromisloos.

Heeft Narrominded volgens jou een eigen sound? 
Ik denk dat wat onze uitgaven bindt geen sound maar een houding is. Het is pure, compromisloze muziek. Narrominded wordt door vier mensen gedaan: Stijn Dissen, Lars Meyer, Gabry de Waaij en ik zijn verantwoordelijk voor het label. We maken zelf muziek die er verschijnt en we selecteren de overige artiesten met wie we werken. Dat doen we in alle vrijheid en in volledige samenwerking met de artiesten. We zoeken niet naar hits of acts die gaan doorbreken op welke manier dan ook; we zoeken naar fantastische, eigenzinnige, compromisloze muziek die gehoord moet worden. Muziek die een publiek verdient. Wat ons betreft kan dat zo divers zijn als je in deze mix gehoord hebt: van de Neder-Industrial van Rooie Waas en de mathrock van Peal via de synthpop van Hunter Complex tot de minimale drones van Machinist en de beschadigde fieldrecordings van Matto Frank. Het maakt ons niet uit, we hebben niets te verliezen. We doen onze best om een tijdloze catalogus op te bouwen.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!