728x90 MM

Mixcloud Monday: Gnod

Op 7 september vindt in Les Ateliers Claus in Brussel There Must Be A Gnod plaats. Het dronecollectief staat op deze avond op en podium en achter de draaitafels. Bassist/gitarist/toetsenist Chris Haslam maakte als voorproefje hiervan voor Gonzo (circus) een mixtape. 

Waarom heb je voor deze nummers gekozen?
Ik heb deze nummers gekozen omdat ik de laatste tijd veel naar dat soort muziek luister. We luisteren sowieso naar veel verschillende stijlen muziek. Alle bandleden hebben een soort bipolaire muzikale smaak.

gnod
GNOD

De mixtape bestaat enkel uit elektronische nummers, terwijl Gnod  stoner/drone maakt. Waarom heb je dan toch voor de elektronica gekozen?
We zijn niet alleen een stoner/drone band, we zijn gewoon een band die van veel verschillende soorten muziek houdt. Voor ons is er geen reden om alleen gebruik te maken van gitaren, we gebruiken juist veel verschillende soorten instrumenten. Soms zijn die akoestisch, soms elektronisch en soms gebruiken we elektronica. Als het maar goed werkt. We begrijpen dat dit soms nadelig werkt voor mensen omdat men muziek wil horen die men van tevoren kan verwachten, en dus niet iets onverwachts. Maar dat is hun probleem, niet het onze.

Function komt twee keer voor in de mixtape, waarom?
Daar is geen speciale reden voor. Het werkte gewoon goed op deze manier. Het hielp doordat het constant diepe minimal techno is. De meeste nummers hiervan zijn van het label Sandwell District. Af en toe ontdekken we muziek die door een artiest of label wordt gemaakt. We verdiepen ons dan helemaal in die sound. Momenteel luisteren we veel naar de mixtapes van het Blackest Ever Black label.

Gnod treedt op 7 september op tijdens There Must Be A Gnod, in Brussel. Wat kunnen we verwachten?
Je kunt een Gnod show verachten, en die zijn altijd anders, nooit hetzelfde twee keer. We gaan altijd vooruit. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!