728x90 MM

Mixcloud Monday: Sinfonia Rotterdam/4D SOUND

Op 19 oktober speelt Sinfonia Rotterdam in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Hierbij worden verschillende stukken van diverse componisten, zoals componist/fluitist Ned McGowan, ten gehore gebracht. Benjamin van Vliet van Muziekgebouw aan ‘t IJ stelde de mixtape van deze week samen, en legt uit wat voor avond het de 19e wordt.

Listen to this advertentie Waarom heb je voor deze artiesten/nummers gekozen?

Van iedere artiest die 19 oktober optreedt zit een track in de mixtape. Van Ned McGowan wordt
zijn stuk ‘Rotterdam Concerto 2 – Digital Realms for iPad and Orchestra’ gespeeld door Sinfonia Rotterdam. Hier een aantal fragmenten, plus een ouder stuk van McGowan, ‘In the Land of Cheese’. Erik Bosgraaf speelt een elektronisch versterkte blokfluit. Verder is de mixtape gelardeerd met de elektronicaproducers uit het randprogramma: Peter van Hoesen, Red Stars Over Tokyo en Thomas Laurén (die 19 oktober optreedt onder zijn alias Qindek) en componist/muzikant Marko Ciciliani.

Wat houdt de avond precies in? 
Het is een avond met als thema de rol van techniek in muziek. Met in het hoofdconcert de eerste compositie ter wereld voor iPad en klassiek orkest. Daarvoor en daarna is er een randprogramma i.s.m. Gonzo (circus) en ADE, waarbij Peter van Hoesen, Qindek en Ciciliani in 4D SOUND zullen optreden; een gloednieuw geluidssysteem van twaalf bij twaalf meter waarin het geluid van alle kanten op je af komt. Heel spectaculair!

Meer info & aanmelden, kan hier.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!