728x90 MM

Mixcloud Monday: Graag Traag Festival/Sloow Tapes 2012

Vrijdag 14 september vindt het Graag Traag Festival in Hasselt plaats. De line-up wordt georganiseerd door het Sloow Tapes label van Bart de Paepe. Van psychedelica tot spoken word, alles is er te vinden. De Paepe heeft de mixcloud van deze week samengesteld, met opvallende acts die op het festival staan. 

harry hoogstraten 300x190 1
Harry Hoogstraten

Kun je vertellen waarom je voor deze artiesten/nummers hebt gekozen?
De eerste vijf tracks heb ik inderdaad gekozen omdat die artiesten op het Graag Traag festival spelen. Ik heb er nog enkele andere nummers bijgevoegd van mijn recente releases om zo een vollediger beeld te geven van wat ik doe met Sloow Tapes en het Graag Traag festival: vooral weirde spaced out psychedelische underground muziek met schemerige kraut-, oosterse-, folk-, blues- en drone- invloeden.

Graag Traag werkt samen met Sloow Tapes, waarom past het label goed bij dit festival?
De programmering voor Graag Traag doe ik zelf (Sloow Tapes) in samenspraak met Kunstencentrum BELGIE die het leeuwendeel van de praktische zaken voor hun rekening nemen.

Hoe zou je het Graag Traag Festival omschrijven?
Mellow out.

Naar welke artiest die op Graag Traag staat ben je het meest benieuwd?
Harry Hoogstraten, een beatdichter uit Amsterdam die heel actief was in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Hij reisde de wereld rond, woonde op Hydra met Leonard Cohen en Harold Norse, ontmoette Peter Orlovsky in India, sliep met Allen Ginsberg en William Burroughs logeerde regelmatig bij hem thuis in Amsterdam….De laatste jaren leeft hij teruggetrokken als een kluizenaar, dus het is wel iets speciaals om hem aan het werk te zien in Hasselt.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!