728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Autumn Falls 2013

De dagen worden korter, de bladeren dwarrelen van de bomen en de temperatuur begint gevoelig te dalen. Het festival Autumn Falls strijkt voor de vierde keer neer in de Brusselse clubs. Dennis van Hoof van Autumn Falls stelde een mixtape samen om alvast in de herfstsferen te komen.

“Naar goede gewoonte zullen talloze verschillende artiesten het beste van zichzelf geven in de vele prachtige concertzalen en clubs die onze hoofdstad rijk is. Het indoor stadsfestival zal zich dit jaar overigens niet beperken tot één week, maar zal zich uitstrekken over een langere periode, van eind november tot de eerste week van december. Het oogmerk blijft een kwaliteitsvolle programmatie waarin zowel vaste waarden als spannende ontdekkingen hun plaats vinden.”

“Achter Autumn Falls zit een samenwerking tussen Toutpartout, de deelnemende Brusselse concertzalen, en lokale concertorganisaties. Toutpartout werd gesticht in 1994 en organiseert optredens van nationale en internationale groepen in de Benelux, alsook volledige tours over heel Europa.”

“Talloze uitverkochte concerten van onder andere Low, Pinback, SX, Beach House, Ty Segall, WHY?, Metronomy, Ólafur Arnalds en Nils Frahm maakten van de vorige edities onvergetelijke concertreeksen. Dit jaar belooft opnieuw een topeditie te worden; de show van Madensuyu in de AB is uitverkocht  en ook de combi-tickets voor het festival zijn zo goed als allemaal de deur uit.”

“Deze mixtape geeft een kort overzicht van de diversiteit op de Autumn Falls affiche. Enkele optredens waar we zelf heel hard naar uitkijken: Teho Teardo & Blixa Bargeld in de Ancienne Belgique op 1/12/13. Ook het prachtige Esmerine en DAAU zullen daar die dag op de planken staan. Ook de double bill van Kurt Vile en Scout Niblett in Cirque Royal op 2/12/13 is iets waar we heel blij mee zijn. En wat ongetwijfeld ook onvergetelijk wordt: Tony Dekker, de zanger van Great Lake Swimmers, zal een intieme soloshow geven in het Klein Mercelis Theater op 30/11/13. Dit zijn slecht enkele van de vele optredens, dus we nodigen iedereen uit om vooral zelf op ontdekking te gaan.”

Meer informatie op de website: www.autumnfalls.be

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!