728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: 30.000 Monkies

Ze stonden al op Mind The Gap #105, worden besproken in het laatste Signalement (klik hier!) en staan met een interview in Gonzo (circus) #118. Ja, de Vlamingen van 30.000 Monkies zijn goed bezig. Benieuwd welke muziek deze heren inspirerend, interessant of gewoon prachtig vinden? Luister naar de Mixcloud Monday van deze week, samengesteld door 30.000 Monkiesman Ruben Savelkoul.

“Er zit niet meteen een bepaald thema of een duidelijke lijn in deze mixtape. Ik heb gewoon willekeurig nummers bij elkaar gegooid die in mij opkwamen en die ik op één of andere manier bij elkaar vind passen. Het zijn natuurlijk wel absolute favorieten van me. Meestal houdt dat in dat ze een bepaalde repeat-waardigheid hebben. Als ik een nummer net ontdek dat ik echt fantastisch vind, gaat het altijd een tijd op repeat. Alle nummers in deze mixtape hebben ooit in die fase gezeten  (of zitten daar nog in) waarbij ik ze constant luister. Over het algemeen zijn het soort groepen waar ik op die manier voor val, groepen die niet echt in een hokje te duwen zijn, of die de grenzen verleggen.
De tape is uiteindelijk een behoorlijk allegaartje van genres en geluiden geworden, maar in mijn hoofd is het toch een samenhangend geheel. Dat is ook een vrij goede weergave van wat we met 30,000 Monkies proberen te bereiken: alles moet kunnen zolang het min of meer past bij de rest van ons materiaal dus pakweg hiphop zoals op deze tape, hoef je ook weer niet meteen van ons verwachten.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!