728x90 MM

Mixcloud Monday: 20 jaar Kinky Star

Van 13 tot 22 april viert de Gentse Kinky Star haar twintig jarig bestaan. Kom alvast in de stemming met deze mixtape die werd samengesteld door muziekprogrammator en host van Kinky Star Radio Pieter-Jan De Coen.

Muziekcentrum Kinky Star bestaat in 2017 twintig jaar. Om deze verjaardag te vieren, halen ze van donderdag 13 april 2017 tot en met zaterdag 22 april 2017 de alom bekende succesformule van de Gentse Feesten vroegtijdig uit haar winterslaap: tien dagen lang drie concerten per avond.

The K - (c) Jeroen Jacobs
The K – (c) Jeroen Jacobs

Muziekprogrammator en host van Kinky Star Radio Pieter-Jan De Coen stelde alvast deze mixtape samen om je warm te maken voor de aankomende festiviteiten.

“Kinky Star groeide uit tot een jeugd- en muziekcentrum dat bekend is tot ver buiten de landsgrenzen. Ons podium op de beruchte Vlasmarkt mag dan wel kleiner zijn dan de gemiddelde Vlaamse koterij, spelen in Kinky Star wordt beschouwd als een rite de passage voor elke beginnende band. Zo staan er jaarlijks meer dan driehonderd bekende en minder bekende namen uit uiteenlopende alternatieve en underground genres op de affiche. Ook tijdens 20 Jaar Kinky Star presenteren we een eclectisch en eigenwijs programma met onder andere aanstormend hip-hop talent Amazumi en de verrassende comeback van één van België’s eerste punkbands Raxola. Uiteraard mogen enkele vaste waarden uit de Kinky Star geschiedenis en de Gentse underground ook niet ontbreken.

Hoe dit alles zal klinken, hoor je in primeur via deze mixtape voor Mixcloud Monday van Gonzo (Circus).”

“Kinky Star kiest er bewust voor om alle optredens gratis aan te bieden zodat muziekmakers en

-liefhebbers elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Dankzij de meer dan honderd vrijwilligers die, volgens de D.I.Y. filosofie, volledig kosteloos hun schouders zetten onder elk concert, kan de club al twintig jaar het hoofd boven water houden in het stormachtige muzieklandschap.

Kinky Star blijft zichzelf steeds heruitvinden en vernieuwen. Naast de reguliere concertwerking wordt er ook ingezet op het ondersteunen van jonge muzikanten en kunstenaars met projecten zoals JonGeduld en K met de Kunst van Kinky.

Meer info

http://kinkystar.com
https://www.facebook.com/MuziekcentrumKinkyStar
Facebook-event:
https://www.facebook.com/events/201765666973224/

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!