728x90 MM

Mixcloud Monday: Kreng

Van 24 tot en met 28 januari 2013 organiseert Gonzo (circus) in samenwerking met het Internationaal Film Festival Rotterdam het festival ‘Mind The Gap Nights’. Een laatavond programma gevuld met avontuurlijke bands en audiovisuele samenwerkingen. Vrijdag 25 januari treedt Pepijn Caudron, oftewel Kreng op. Hij stelde de Mind the Gap-mixtape van deze week samen.

“Kreng – Cube (part 1) – een stuk dat ik in 2011 schreef voor de voorstelling ‘Terra Nova’ van Crew. De samenwerking met Okkyung Lee zit momenteel nog in een embryonale fase maar ik denk dat ik dit stuk zal gebruiken als een grondlaag  voor de compositie.”
“Marcus Fjellstrom – Noir Revisited – een nummer uit het Miasmah album ‘Schattenspieler’ .  Toen deze plaat uitkwam was ik overdonderd door Marcus zijn gevoel voor textuur en compositie. Blijkbaar is die appreciatie wederzijds en een samenwerking dringt zich op. We zullen elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens de Mind The Gap Nights.”
“Okkyung Lee – Sky – Zolang als ik me kan herinneren koop ik al werk dat verschijnt op het Tzadik label van John Zorn. Okkyung Lee bracht er vorig jaar het fantastische ‘Noisy Love Songs’ op uit. Dit nummer komt uit haar debuutalbum ‘Nihm’ (Tzadik 2005).”
“Felix Kubin & Ensembles Integrales – Nachtschicht Fur Russolo – De geniaal geschifte Felix Kubin kan meer dan lichtjes infantiele elektro-pop in elkaar knutselen. Zijn album ‘Echohaus’ uit 2010 liet half geïmproviseerd modern klassiek horen. Waarschijnlijk niet direct wat hij op de Mind The Gap Nights zal doen, maar wel de moeite.”
“Flying Horseman – Feather – Uit ‘Wild Eyes’ . Waar ik reikhalzend naar uitkijk is het concert van de Flying Horseman-gerelateerde groep Dans Dans. Bert Dockx, Steven Cassiers & Fred Lyenn vertegenwoordigen wat mij betreft het meest relevante dat Belgie op dit moment te bieden heeft. Steek ze samen in een band en je hebt vuurwerk… Ik zal tekenaar Wim Lots trouwens eeuwig dankbaar zijn omdat hij me uiteindelijk overhaalde om mijn werk op te sturen naar een label. ”
“Deadbeat – First Quarter – Het is misschien niet zo voor de hand liggend, maar alle Deadbeat-releases staan in mijn kast. De latere releases neigen meer naar een soort onderkoelde techno, maar in zijn eerste periode maakte hij dodelijk efficiënte diepe dub.”

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!