728x90 MM

Mixcloud Monday: De Geluidsarchitects eindejaarslijstje 2012

flyinghorseman 2012 is officieel voorbij, dus tijd om terug te kijken. Wat waren de muzikale en culturele hoogtepunten? Gonzo (circus) laat het je de komende weken weten: in het blad met onze persoonlijke jaarlijstjes en op de site met mixtapes. Deze week: De Geluidsarchitect.

“headphone happiness & creepy dancing, or 2012 packed in thirteen thrilling tracks”
“2012 was natuurlijk geen trendbreuk, geen scharnierjaar, geen mijlpaal op muzikaal vlak. Veeleer werden er trends bevestigd, en andere weer stilletjes uitgewuifd.”
“Het goede nieuws: Kendrick Lamar en Frank Ocean gooiden de genre-clichés overboord. En hadden nog succes ook. Veel goeie noiserock in 2012. Mooie oogst luisterelektronica. Opnieuw veel goeie metal, voor wie de moeite deed ernaar op zoek te gaan. En de ouwe zakken vielen hoegenaamd niet tegen. Plaat van het jaar: ‘Twist’ van Flying Horseman. Optreden van het jaar: Toe in Magasin 4.”
“Het slechte nieuws: de single is weer helemaal terug, ten koste van de plaat. En al de rest natuurlijk.”
“Er is – gelukkig – veel meer goeds te onthouden van 2012 dan in een uur muziek te vatten is. Daarom is deze mix ook meer een intuïtieve selectie, een momentopname ook, vertrekkend van wat om een of andere reden de eerste track moest zijn. “Headphone happiness & creepy dancing”: doe er uw voordeel mee.”

Mixcloud Gonzo (circus) Jaarlijstje: De Geluidsarchitect by Gonzocircus on Mixcloud

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!