728x90 MM

Mind The Gap #100

Mind The Gap #100 vierden we met een vergulde dubbel-cd en een nieuw manifest over de toekomst van muziek door Adam Harper.

Iets meer dan een eeuw geleden – in 1913 aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog -publiceerde de Italiaanse futuristische schilder en componist Luigi Russolo zijn beroemde manifest ‘The Art of Noises’ (L’Arte dei rumori). Honderd jaar later lees je in Gonzo (circus) magazine #113 een nieuw manifesto door jonge schrijver Adam Harper. Net als Russolo roept hij op om alles te vergeten wat je weet over muziek. En om onze verwachtingspatronen over muziek te vergeten.

 

Tegelijk vierden we de honderste editie van onze vermaarde Mind The Gap-cd. Op de speciale Mind The Gap #100 staan 13 nummers van muzikanten die zich lieten inspireren door de mogelijke toekomst van muziek. Van The No to Asmus Tiechens, van Maarten van der Vleuten tot Kreng en Machinefabriek.

 

En illustrator Kees Peerdeman en onze cd-perser Inter-Disc maakten er een bijzondere en feestelijke – vergulde – uitgave van. Om te koesteren en over 100 jaar te beluisteren!

Dit artikel verscheen eerder in Gonzo #100

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!