728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: De eindejaarslijstjes 2011

Net zoals de pepernoten en kerstballen elk jaar steeds vroeger in de winkels liggen, barst de lijstjesgekte in meeste muziekbladen en webzines alsmaar vroeger los. Bij Gonzo (circus) doen we lekker niet mee aan dit opbod. Wel bezorgen we je nu – rond oud en nieuw en in januari – een terugblik op vernieuwend muzikaal en cultureel 2011.

OLDSKOOL
Oldskool (Jos Verwer)

We gaan dus bijna helemaal tot het gaatje. Want stel dat die ene geniale plaat pas op 6 december verschijnt of dat de beste film van het jaar pas op 11 december in de bioscoop kwam. Het zou zonde zijn om die  te missen! En als we lijstjes publiceren doen we het meteen goed: in Gonzo (circus) #107 – uit vanaf 10 januari 2012 -vind je maar liefst 5 pagina’s lijstjes met releases, concerten, exposities, films et cetera. Onze medewerkers zijn daarin verre van eenkennig: alle disciplines en genres komen aan bod. En het gemopper van onze collega’s over een slap muziekjaar moeten we duidelijk met een korreltje zout nemen. Onze medewerkers zaten in 2011 immers niet verlegen om waardevolle ontdekkingen.

En zoals elk jaar gaven we 3 supertalentvolle illustratoren de opdracht om een ‘plaatje’ bij elk lijstje te maken. De vignetten vertellen iets over het karakter van onze medewerkers. Jos Verwer, Martha Verschaffel en Jelle Kindt hebben deze opdracht met verve en in schoonheid vervuld. Ook Gonzo (circus) #107 wordt dus een editie om in huis te halen en te koesteren.

Maar we laten je ook graag luisteren. Vanaf vandaag en in januari 2012 vind je hieronder geregeld links naar de mixclouds van de jaarlijstjes 2011 van onze medewerkers. En we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw lijstje van 2011. Je kunt het posten hieronder (als bericht of via facebook) of een eigenzinnige remix maken van de lijstjes van voor . Onder alle inzendingen voor 1 februari 2012 verloten we drie stijlvolle winter 2011/2012 Gonzo (circus) t-shirts.

Overzicht mixtapes:

Luister:

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!