728x90 MM

Mixcloud Monday: Noisefest VII

Op zaterdag 14 oktober is het voor de zevende én laatste keer Noisefest in De Kreun in Kortrijk. Reden genoeg om Fré Decruyenaere, één van de drijvende krachten achter het festival, onze Mixcloud Monday te laten samenstellen.

Op zaterdag 14 oktober is het voor de zevende én laatste keer Noisefest in De Kreun in Kortrijk. Reden genoeg om Fré Decruyenaere, één van de drijvende krachten achter het festival, onze Mixcloud Monday te laten samenstellen.


“… Noisefest. Het is begonnen in twee ietwat benevelde hoofden op de Vlasmarkt in Kortrijk. Het eerste ‘Doe Ne Keer Moeite’ Noisefest vond plaats in The Strip, de toenmalige club van vzw Vlas Vegas. We hadden geen budget en de acts boekten we vooral omwille van hun grappige namen: Kristus Kut, Vrienden Van De Duitse Keuken, Pu:ppkakkbaggrlull. Het was 24 oktober 2009.
Intussen zijn we 2017, zijn we aan de zevende en laatste editie toe, en zitten we voor de zesde keer in De Kreun, die ons een helpende hand toestak na het teloorgaan van The Strip. En het is goed geweest. We hebben in het verleden de top van de Europese noise te gast gehad, met zowel namen die al dertig jaar bezig zijn (Consumer Electronics, Sudden Infant…) als relatief nieuwe acts die intussen naam voor zichzelf hebben gemaakt (Damien Dubrovnik, Helm, Neutral,…).
Maar nu is het dus goed geweest. We hebben hier veel energie en tijd ingestoken, en we hebben het gevoel dat het rond is, dat het werk af is. Zonder namen te noemen willen we hierbij ook iedereen bedanken er ooit bij betrokken is geweest.


Met Noisefest wilden we altijd wel een gevarieerde affiche aanbieden, waarin alle genres en subgenres van de noise vertegenwoordigd waren: harsh noise, industrial, power electronics, maar ook drones, minimal, tape noise, en gitaarnoise. Ook wilden we de lokale noise acts graag steunen en een podium geven. Dit alles weerspiegelt zich ook in de lineup van dit jaar. Uit Kortrijk is er Et Dure, een nieuwe act die speciaal voor deze mixtape een eerste track opnam, en Onrust, die de eer heeft om het laatste fest te mogen afsluiten met industriële beats. Het hardere werk komt dit jaar van de legendarische Finse power electronics act Bizarre Uproar en de harsh noise van het Amerikaanse Kakerlak. De man achter Kakerlak, Nolan Throop, speelt ook nog een set samen met Sofie Herner, 1/2 van Neutral en ook solo als Leda. Ook uit Zweden en al lang op ons verlanglijstje: Altar of Flies, die samen met Blodvite ook onder de naam Sfär speelt. Vaste gasten zijn er ook: Kevin Svartvit speelt voor het eerst live met zijn project Erstwhile, en Mariela Rossi verdedigt het HNWgenre, zoals haar echtgenoot Sisto Rossi vorig jaar deed. Voor dromerige drones zorgt dan weer Gentenaar Mathieu Serruys.
De mixtape bevat alle acts die er zullen zijn op 14 oktober, met een extra track van Mattias Gustafsson (Altar Of Flies) uit zijn solo-LP uitgebracht op het BAADM label. …”

Meer info en tickets hier.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!