728x90 MM

Mixcloud Monday: Le Guess Who? 2017

Gonzo (circus) vaardigt dit jaar twee dj's af naar Le Guess Who?, dat deze week begint in Utrecht. Hugo Emmerzael en Maurice Dumont warmen je alvast op met inclusieve, transcendentale en zwoele mixtapes. Perfect om te dansen.

Gonzo (circus) vaardigt dit jaar twee dj’s af naar Le Guess Who?, dat deze week begint in Utrecht. Hugo Emmerzael en Maurice Dumont warmen je alvast op met inclusieve, transcendentale en zwoele mixtapes.

 

Hugo Emmerzael staat op vrijdag in TivoliVredenburgs Cloud Nine, voor en na Kelly Lee Owens, Klein, Dedekind Cut en Moor Mother. Dj Maus vind je een verdieping lager in de Pandora vanaf 18u45 voor en na Jenny Hval, Liu Fang, Weyes Blood en Meredith Graves.

 

Maurice Dumont (dj Maus)

De geschiedenis wordt geschreven door de winnaars, zegt men, maar Maurice Dumont (dj Maus)
heeft meer sympathie voor de verliezers, de verschoppelingen, de lelijke eendjes en de perfecte, maar vergeten liedjes. In zijn alternatieve muziekgeschiedenis veroveren zij alsnog de wereld. Hij recenseert voor Gonzo (circus) nieuwe en herontdekte muziek in uiteenlopende genres en maakt programma’s voor de Concertzender, waaronder “PopArt” en “Vrije Radicalen”. Daarnaast draait hij verrassende muziek op verrassende plekken, waaronder dit jaar ook Le Guess Who?

Hugo Emmerzael

Zoals de programmering van het festival, vindt deze mix een samenspel tussen intieme geluiden en schurende klanken. Hugo Emmerzael heeft zich hierbij vooral laten leiden door het gecureerde programma van Shabazz Palaces. Afro-futuristische thema’s worden gedragen op golven van diepe ambient of bedolven onder verdrukkende clubmuziek. Uiteindelijk behaalt de mix verlichting via de esoterische teksten van Shabazz Palaces en de transcendentale muziek van Surajit Das, William Basinski en Pharaoh Sanders, die als een trots vaderfiguur de rest van de muziek onder zijn hoede neemt. Deze mix is een viering van het inclusieve, creatieve en positieve en daarmee een reflectie van het festival.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!