728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: SONIC ACTS 2012 (deel 1)

Ontdek Sonic Acts XIV nu al samen met Gonzo (circus)! In de speciale bijlage bij Gonzo (circus) #107 lees je alles over Sonic Acts 2012. Interviews met Mark Fell, Gilles Aubrey en Keith Fullerton Whitman, alsook highlights en praktische info. Dit weekend zetten we het grote Sonic Acts XIV-offensief in. Met mixclouds, gratis kaartjes en kortingen!

sonicactsstaand2012

De bas is heer en meester op de openingsavond van Sonic Acts. ‘Beyond Time‘ presenteert audiovisueel spektakel met dubstep, subsonische minimal techno en avant-garde elektronica. Roly Porter en Emptyset hanteren een dub-aanpak: ze creëren met echo en lage frequenties een sonische ruimte die je perceptie van tijd ontregelt. Mark Fells radicaal asymmetrische beats negeren de maat volkomen – een aanstekelijke computergegenereerde recuperatie van acid house met timing in millisecondes. Filmvertoningen van Bart Vegter, Ian Helliwell en Ryohei Shimada, en dromerige visuals van AntiVJ maken deze avond compleet.

 

 

 

 

Luister hier naar de Gonzo (circus) mixcloud!

Vrijdag 24 februari: Oneindige klanken

Op vrijdag brengt Sonic Acts tijdens ‘Deep Time‘ een hommage aan de oneindige klank met onder meer muziek van de Amerikaanse componiste Pauline Oliveros en haar ideeën om door middel van Deep Listening geluid met een scherper bewustzijn te ervaren. Oliveros, ook pionier van de elektronische muziek, viert in 2012 haar 80ste verjaardag en reist speciaal voor Sonic Acts naar Amsterdam. De bezwerende klanken van Eleh (die eerder een LP met Oliveros uitbracht), zijn nog niet eerder live in Nederland te horen geweest. De cybernetic music van Roland Kayn (1933–2011) en de drones van Carl Michael von Hausswolff maken geluid bijna tastbaar. Aansluitend een nachtprogramma met de godfather van de Detroit techno Juan Atkins, inclusief een live optreden van diens legendarische act Model 500.

Luister hier naar de Gonzo (circus) mixcloud!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!