Geluid

L/F/D/M

Associated Buildings

Artiest:L/F/D/M
Titel:Associated Buildings
Label:Tripalium
Distributeur:Import

lfdm.bandcamp.com

Het Franse Tripalium Records valt onder te verdelen in drie sublabels, te weten Acid Avenger Records, Tripalium Rave Series en Digital Mutant Series. Onder die drie noemers heeft het label sinds 2014 reeds vierenveertig uitgaven op de markt gebracht, variërend van ep’s tot hele albums en met een nadruk op cassettes.

Zo is ook de ep ‘Associated Buildings’ van L/F/D/M op cassette uitgebracht: zeven nummers vol vervreemdende acid, techno en electro. Bij het beluisteren op de koptelefoon en met de ogen dicht waan ik mij al snel op een dansvloer omgeven door al dan niet levende organismen die daar samen met mij een poging tot dansen wagen. Death disco is de term die bij me naar binnen schiet en als ik achterhaal dat L/F/D/M staat voor ‘Love’s Flaccid Disco Muscle’ vallen er puzzelstukjes op hun plaats.

Richard Smith is de man die achter deze opvallende naam schuil gaat en is ook nog actief in Bronze Teeth (samen met Dominic Butler), waarmee hij in 2016 nog een split-ep heeft uitgebracht met In Aeternam Vale. Op ‘Associated Buildings’ klinkt Smith alsof een samenwerking met New York Haunted, het label van Vincent Koreman, ook een voor de hand liggende zou zijn.

Naast de genoemde death disco (loom op kant A, meer overstuurd en psychotisch op kant B) goochelt Smith met trippy, acid electro en zompige technobeats. Genoeg om niet-ingewijden lichtelijk over hun toeren te doen laten raken, en zeker genoeg om ons glimlachend de aankomende dissonantie tussen geest en lichaam te verwelkomen.

Reacties