Geluid

Wires & Lights

A Chasm Here And Now

Artiest:Wires & Lights
Titel:A Chasm Here And Now
Label:Oblivion
Distributeur:Suburban

wireslights.com

Het Berlijnse kwartet Wires & Lights opent zijn debuutplaat met twee postpunk-knallers. Liefhebbers van The Sound dienen verplicht te luisteren naar ‘Swimming’. Opbouw, de synthesizerlijn, de gitaren, zelfs de zang, zijn vintage The Sound. ‘Missiles’ met name zal continu op de draaitafel hebben gelegen bij de Duitsers.

Opener ‘Drive’ is dan wel anders. Het nummer zou niet hebben misstaan tussen veel andere liedjes van bands uit de begindagen van de postpunk. ‘Anyone’ is dan weer een zeer geslaagde klaagzang die een klassieker zou zijn geworden in de knoppen draaiende handen van Martin Hannett. Het zijn de drie nummers van de plaat die het meest tot de verbeelding spreken. Dit wil niet zeggen dat de rest niet om aan te horen is. Integendeel.

Bandleider, song- en tekstschrijver Justin Stephens, die eerder de baas was bij Passion Play, weet voor elk nummer een andere insteek te vinden, andere ijkingspunten op te roepen. Elk nummer klinkt net weer even anders, waardoor ‘A Chasm Here And Now’ over de hele lijn weet te boeien.

Reacties