728x90 MM

Interview: Kim Gordon

Symfonie van contradicties

Het trap-album ‘The Collective’ van noiserock-veteraan Kim Gordon kwam uit een onverwachte hoek, maar klinkt meedogenloos zelfverzekerd. Toch waren de intenties erachter minder doelgericht dan je zou denken. ‘Ik denk niet graag al te veel na over wat ik doe. Ik verkies zelfbedrog, een noodzakelijkheid voor mij om zelfverzekerd werk te kunnen maken,’ vertelt ze aan schrijver Hasret Emine in een lang interview. Het album ontstond nadat ze met producer Justin Raisen van alles aan het uitproberen was, en vond dat beats haar meer inspireerde dan melodieën. Over haar muzikale werkwijze, en hoe de verschilt van haar kunst, lees je in onze nieuwste editie.
Kim Gordon - (c) Danielle Neu

Het trap-album ‘The Collective’ van noiserock-veteraan Kim Gordon kwam uit een onverwachte hoek, maar klinkt meedogenloos zelfverzekerd. Toch waren de intenties erachter minder doelgericht dan je zou denken. ‘Ik denk niet graag al te veel na over wat ik doe. Ik verkies zelfbedrog, een noodzakelijkheid voor mij om zelfverzekerd werk te kunnen maken,’ vertelt ze aan schrijver Hasret Emine in een lang interview. Het album ontstond nadat ze met producer Justin Raisen van alles aan het uitproberen was, en vond dat beats haar meer inspireerde dan melodieën. Over haar muzikale werkwijze, en hoe de verschilt van haar kunst, lees je in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in Gonzo #181

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!