Agenda

Zomertuin van Bret


za 11 aug - zo 19 aug

Sloterdijk, Amsterdam

10 - 25 euro (afhankelijk van evenement)

Een van de hypes waar we eigenlijk alleen maar enthousiast over kunnen zijn, is degene waar duurzaamheid centraal staat.

Of het nu gaat om duurzaam omgaan met energie, het verbouwen van voedingsmiddelen of het gebruik van recyclebare materialen – organisaties die zich hierop richten kunnen we alleen
maar toejuichen. Als er dan ook nog een koppeling gemaakt wordt met goede muziek, dan doen we er ook nog een dansje bij.

De Zomertuin van Bret, dat plaatsvindt in twee weekends op 11, 12, 18 en 19 augustus, is zo een evenement dat voldoet aan bovenstaande en zelfs nog iets verder gaat. Vier dagen lang dansen zonder je schuldig te voelen, althans over je ecologische voetafdruk. De locatie is ‘De Tuin van Bret’, een groene oase in de stadswildernis bij Amsterdam Sloterdijk. Opgericht door een groep lokale ondernemers die hun krachten hebben gebundeld om een eigen plek te creëren die zo min mogelijk impact op het milieu achterlaat. Duurzaamheid en circulaire economie staan hierbij voorop, en dat geldt dus ook voor het festival dat er plaatsvindt.

Er zijn verschillende maatregelen getroffen om de impact op het milieu zoveel mogelijk te minimaliseren. Zo bestaat de line-up voornamelijk uit Nederlandse artiesten, opdat er weinig vlieguren gemaakt hoeven worden. Het podium dat wordt gebruikt is volledig gemaakt van gerecyclede materialen, er wordt gebruik gemaakt van lokale groene stroom, borden en bestek worden weer ingenomen, er zijn bekers met statiegeld, eten van lokale ondernemers en de aankleding wordt in feite verzorgd door de aanwezigheid van de groene Tuin van Bret.

Dat de artiesten voornamelijk uit Nederland vandaan komen, wil niet zeggen dat er valt te mopperen over de line-up. Integendeel, met op 11 augustus onder meer Dekmantel Soundsystem en op zondag 12 augustus singer-songwriter Eefje de Visser begint het eerste weekend direct veelbelovend. Het weekend daarop, op 18 augustus, komt de twaalfkoppige brassband Gallowstreet, vergezeld door een breed scala aan artiesten die ook een mix van hiphop, funk en afrobeat spelen. De Zomertuin van Bret wordt afgesloten op zondag 19 augustus met onder anderen Tom Trago, Young Marco, en Interstellar-Funk.

Programma

zaterdag 11 augustus
Dekmantel Soundsystem, Kornél Kovács, Palmbomen II, Max Abysmal
zondag 12 augustus
Eefje de Visser, Nuno dos Santos, Elias Mazian, Some Chemistry, Anouk Visee
zaterdag 18 augustus
Nightcare invites Gallowstreet & more t.b.a.
zondag 19 augustus
Tom Trago, Young Marco, Dollkraut, Interstellar Funk, Job Sifre


Reacties