Events

Ze worden zo snel groot


“Jongeduld” is een project van Jeugd- en Muziekcentrum Kinky Star vzw. , dat kansen en vormingen biedt voor jonge bands. Door middel van een traject met workshops, coaching, studio-, live- en radiokansen, verkennen ze de creatieve en zakelijke kanten van muziek maken.

Op Dag 0 van de Gentse Feesten kwamen Josefien Deloof, Glenn Dick en de kerels van Divided (Staf Walschap, Pepijn Vandaele en Jelle Rouquart) het Jongeduldpodium op. Een mooie mix van wat de stal van de Kinky Star herbergt.

Josefien Deloof , genomineerde van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, speelt fragiele en speelse dagboekliedjes van een meisje van negentien. Een pittige singer-songwriter die gestaag aan het bouwen is aan een mooie carrière en met een volledige band in het vooruitzicht zal dat zeker lukken.

Glenn Dick , gekend van “Klankdal” en “Find Hope In Darkness”, zou die avond zijn nieuwe project voorstellen. Gepassioneerd door alles wat met David Lynch te maken heeft, heeft hij besloten om zijn noise/improvisaties voortaan  “Distorted Nude” te noemen. Normaal ging hij spelen met Leen Moens (drums) maar die was ziek en zodoende heeft hij dan maar zijn andere kompaan, Maxim-Igor Popowycz, opgetrommeld. Het was eventjes zoeken maar al gauw werd er een betoverende ambient drone sfeer gecreëerd op het Kinky podium…

Normaal ging ik niet blijven om de laatste band te beluisteren maar Hendrik Vanhove ( Witch Trail ), één van de drie coaches van Divided, kon me overtuigen door te zeggen dat die jonge gastjes zo goed waren…

Staf, Jelle en Pepijn spelen al samen vanaf hun dertien jaar. Instrumentale sludge, postmetal en stoner is hun ding en ze werden al derde in de finale van Kunstbende 2016. Hun show was absoluut het hoogtepunt van de nacht en menig headbangend hoofd zal weer schade opgelopen hebben. Divided is klaar voor de grotere podia en een plaat mag gerust geperst worden.


Reacties