Events

Worstelworsten


Worstelworsten with the special P(eter) A(rthur) C(aesens)-unit at The Pit’s !!!

Kees, Klaas en Kwanten wisten niet van wanten daar ze zich in een Bingo-avond waanden. Voor zich en in zich zagen ze ideetjes, flarden en flaters degeneren à la one two three go go go gooooooo! Dit alles doorspekt met grillige ‘Creludes’ van His Master’s Voice P.A.C. Ja! The one and only, hét onderwerp van deze megalomaniakale avond, kwestie van op zijn niveau te blijven. En verder, ja, wat viel er in werkelijkheid aan waanzin te beleven…

Even worstworstelen

Intro, middenspel en coda werd een P.A.C. interview – zo kregen we hem te horen met zijn legendarische ‘Passio secundum Petrus Casinus (in honorem Carolina Benedicta) – verknipt door de fysisch afwezige interviewer Michael Jannaert. Waren wel aanwezig om verhaaltjes omtrend P.A.C. te permuteren: Bart Hanson / Jan Vandewalle & Bernard Pauwels.

Wat Vincent Dallas betreft, neen, hij stuurde niet zijn kat maar wel zijn levend gevilde verse met P.A.C. gedeelde K-7. Het fabuleuze ‘Komplot tegen de massa’ van His Master’s Voice werd met massa en al door de vleesmolen gedraaid. Een echte notenkrakersuite, edoch, dit kan je enkel weten bij aankoop van deze exclusiviteit. Haha!

Geworstworsteld

Intiemere momenten waren er met het duo Hilde Droogné & Bart De Wildeman die via de sjamanistische roots der Indianen van het ‘Wilde Westen’ Maestro Peter in de kijker plaatsten. Lucrece Decostere, die weet heeft van de grote eruditie inzake muziek van P.A.C., zong het fenomenale ‘Lamento d’Arianna’ van Claudio Monteverdi (1567-1643). De hedendaagse toets kregen we geserveerd door het duo Pol Isaac (electronics ) en sopraan Françoise Vanhecke,  a contemporary music score à donner des frissons, rrrrrilingen van hersenpan tot onderbuik, Jesus!… euh nee, P.A.C.!!!!

Den Arthur was niet enkel bezield met en door muziek maar ook met het woord die er bij hoort. Het duo ‘Limonade’ nam een fragment uit ‘Het Gedicht zonder einde’ van ‘De Lanzedeners’ voor hun rekening. Namelijk zijn favoriete ‘S.T.R.!… S.T.R.!… S.T.R.!… S.T.R.!… Hasta la mierda! Corrida de Excremente!’-passage. Mimosa op elektrische gitaar & Xtof met zijn imposante stem en dito haardos deden de gelederen tot schijtens toe daveren.

De worst worstelt

Binnen deze ware dada-hetze aan gebeur- en verbeeltenissen werd het onver’meid’elijke dan ook niet vermeden! De zoveelste herboring van een legendarische groep die binnen de Pit’s-muren onstond onder de leiding van de ‘Commandant van de revolutionaire strijdkrachten ter bevordering van de artistieke muziek’ P.A.C., het ‘Deep Throat Consortium Musicae Perverae Ensemble’, een soort broederschap die verbasterde volksdeuntjes met polyfonische a capella in overdrive haspelen. Drie maal werd het publiek in groot jolijt door hen mismeesterd en besmet, nooit zullen ze dit vergeten, het staat gegrifd tot in het merg van hun geheugen.

En om een punt de zetten qua podiumgebeuren kregen we een trio voor ogen met de heel moeilijk te onthouden en onthullende naam, haha, ‘De Spleet’. Wel, wat betreft de zangeres, die lijkt ons een dochter te zijn van het fictieve koppel Lene Lovich & Nina Hagen, ja, enkel dit, wat een presence!

En om alles goed af te sluiten zorgden DJ Bowy & DJ Nico voor de ‘Hamburger & his Lady’! In een mum van tijd rende het gros der aanwezigen gillend de nacht in. PAC zou het zo gewild hebben.

Voor dit groots spektakel kwam het heel talrijke publiek van verre einders, Gent / Antwerpen / Brussel en zelfs uit het Franse Rijselse en verder, ja, het mag gezegd worden, in Frankrijk was hij misschien nog een grotere en meer begeerde vedette dan in Belgenland!

Adios Amigo’s Petros, till the next time !

Als toetje de tekst van ‘Passio secundum Petrus Casinus (in honorem Carolina Benedicta)’:

Dit is het lijdensverhaal van mijn jongeheer.
Graag zou ik met het warme kruis van Señorita Carolina Benedicta
in mijn nek zwalpen door de stille straten
toen ‘k weet het ’t is klagen en ’t is zagen
maar wat moet ik anders doen
met een doornenkroon op mijn gegeselde eikel?

Ik die zelfs nog geen verraderskus krijg van een gespleten tong!
Mijn ambitie was niet over water lopen,
maar mijn water te laten lopen over Gods apocriefe akker.

Hier hang ik nu op Brolgotha tussen twee playboys, (B & V)
maar ik beloof hen het vochtige vagevuur i.p.v. het Paradijs!
Als het om drie uur in de namiddag,
iets na de koffieronde, begint te regenen en te stormen,
scheurt het bruidskleed en schreeuw ik:
“Eila, Eila, Pasta van Panzani!”

Postmoderne piepzak
Oude zot, waar blijven uw nazaten?
En daarna ben ik een Beest
of altijd geweest?!

Gezien: Worstelworsten with the special P(eter) A(rthur) C(aesens)-unit – The Pit’s, Kortrijk – 1 juli 2022
Tekst: Christoph Bruneel – Foto’s: Bart Marescaux


Reacties