Geluid

Micah P. Hinson

When I Shoot At You with Arrows, I Will Shoot To Destroy You

Artiest:Micah P. Hinson
Titel:When I Shoot At You with Arrows I Will Shoot To Destroy You
Label:Full Time Hobby
Distributeur:Konkurrent


Krap een jaartje na het geslaagde ‘The Holy Strangers’ is Micah P. Hinson terug met een plaat met een overigens vreselijk pretentieuze titel. De begeleidingsband noemt-ie deze keer The Musicians Of The Apocalypse, maar heel veel verschil lijken ze niet uit te maken.

De muziek, sfeer en teksten sluiten uitstekend aan bij ‘The Holy Strangers’ –Hinson is nog altijd voer voor fans van Nick Cave, Johnny Cash en de betreurde Vic Chesnutt. Hoogstens klinken sommige nummers wat meer lo-fi.

Op de twee weinig spannende, voortkabbelende akoestische nummers na biedt Hinson echter weer kwaliteit die menig andere singer-songwriter of Americana-artiest het nakijken geeft.

En toch blijft er iets knagen: wat als hij nu wat langer de tijd had genomen en de paar mindere nummers van ‘The Holy Strangers’ vervangen had door intense nummers als ‘Small Spaces’ en ‘I Am Looking For The Truth, Not A Knife In The Back’? Hij had met wat meer tijd en focus één échte topper kunnen maken, in plaats van twee subtoppers.

Reacties