Geluid

Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand

What Makes You Pray

Artiest:Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand
Titel:What Makes You Pray
Label:WKN
Distributeur:Clear Spot

www.hauruck.org

Tegenwoordig zien we Albin Julius (of Reverend Sunlight) vaker in vrijetijdskledij een Boeddhabeeld knuffelen, dan grimmig in uniform poseren bij een fout oorlogsmonument.

Dit alles vindt natuurlijk een oorzaak in het feit dat de Oostenrijker intussen al zeven jaar geleden zijn karakteristieke en beruchte martial industrial de rug toekeerde, en zowel muzikaal als thematisch nieuwe paden insloeg. Uniforms Are Always Changing-Rock’n’Roll Will Stay Forever, is sindsdien zijn credo. Hij neemt hier en daar zelfs noodgedwongen openbaar afstand van zijn verleden als misbegrepen geschiedenisstudent en maakt nu psychedelische rockmuziek (denk Hawkwind) met een vijfkoppige band. Zijn bekering is echter niet extreem genoeg om zijn haters te overtuigen, want de oernaam is gebleven, net als het lettertype. En een IJzeren Kruis als logo schiet sommige mensen ook in het verkeerde keelgat als je er een cobra omheen wikkelt. Lemmy Kilmister zou hier eens goed om gelachen hebben.

Over nu naar de muziek, en die is bij momenten verteerbaar, ware het niet dat we al jarenlang onze twijfels hebben over de zangtalenten van zijn levensgezellin Marthynna. We geven wel toe dat hier enige positieve evolutie merkbaar is, al kan dat natuurlijk ook aan de steeds geavanceerdere studiomogelijkheden liggen. Net als Psychic TV, die zich al een tijdje de looks en sound van een spirituele motorbende hebben aangemeten, drijft Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand op vette gitaarriffs die uitgebreid hun ding mogen doen tegen een achtergrond van psychedelische synthesizerpartijen en elektronische drums. Enkele loops van geluidsexperimenten maken de brug met het verleden, toen Der Blutharsch nog uit één man en één sampler bestond.

Besluit: bij de originele Duitse krautrockers zaten er ook tussen die voor de lol de kepie van hun (groot)vader droegen als ze optraden, dus al je van deze gecombineerde sferen houdt, mag je dit album een kans geven.

Reacties