Events

Weirde klanken tussen de bunkers


Vorig weekend trok fotograaf Stephan Vercaemer naar het Domein Raversyde in Oostende voor een avond met experimentele geluidskunst georganiseerd in samenwerking met het Brusselse Silken Tofu.

Deze avond werd georganiseerd in het kader van de jaarlijkse nocturne van het provinciaal domein ‘Raversyde/Atlantikwall’. Een bijzondere locatie want de ongeveer zestig bunkers en andere militaire installaties waren onderdeel van het Duitse Westfront (ook bekend als de Atlantikwall)

Tijdens de jaarlijkse nocturne wordt een parcours uitgestippeld dat leidt langs een resem muzikanten, kunstenaars en andere artiesten, die voor één avond het domein inpalmen. Op het programma dit jaar stonden o.a. Tania Verhelst, GAUSS, Sam Claeys en Natalia Pieczuro.

Het Brusselse label Silken Tofu staat sinds vier jaar in voor het experimentele en sound-art gedeelte van de nocturne. Het uitzonderlijke kader en de aparte sfeer van de vele bunkers en loopgraven van de Atlantikwall vormen een ideale achtergrond voor de droney soundscapes, abstracte en soms noisy geluidscollages en ronduit weirde klankexperimenten.

De muziek bij het sfeervolle beeldverslag van Stephan Vercaemer kun je vinden op de Silken Tofu Bandcamp-pagina.


Reacties