Events

Vette maandagavond in Het Depot


Een paar weken geleden, op 6 februari stond, het New Yorkse Boss Hog in het Leuvense Depot. Het West-Vlaamse Idiots! mocht de zaal opwarmen.

De naam Boss Hog deed mij alleen maar denken aan Jefferson Davis ( Boss ) Hogg, de corrupte burgemeester van het fictieve Hazzard County in de populaire serie, ‘The Dukes of Hazzard’.

En ja, zijn naam is met 2 g’s. Boss Hog met 1 g bleek iets totaal anders te zijn.

Jon Spencer en Christina Martinez staan voor hun subversieve aanpak in de annalen van de punk gegrift. Na een sabbatperiode van 17 jaar ( hun zoon kan nu zijn plan trekken ) komen ze met nieuw materiaal af: Brood Star en Brood X.

Voor de fans een hoogdag want Boss Hog heeft nog niet ingeboet aan kwaliteit. De scherpe kantjes zijn met de leeftijd wat verdwenen maar qua enthousiasme kregen ze er niet genoeg van.

Om een beetje weerwerk te bieden tegen het New-Yorkse klassekoppel mocht de oerdegelijke West-Vlaamse band Idiots! de avond openen. Luc Dufourmont gooide letterlijk en figuurlijk zijn gewicht in de ring gesteund door oudgediende Dirk Descamps en de twee vechtershaantjes Wouter Spaens en Tom Denolf. Daarnaast bewees Luc meerdere malen hoe hij de kunst van het waterspuwen in tegenlicht beheerst.

Al bij al een vette maandagavond waarbij de snedige punk en smerige rock, de aanwezigen een energieboost bezorgde van 200 procent.

Gezien: Boss Hog + Idiots, Het Depot Leuven, 6 februari 2017


Reacties