Events

Verkeerd ingestelde tijdsmachine


Dimitri Cauveren, dictator, curator, alleenheerser, despoot en plaatjesman van het Wool-E imperium wilde het tienjarige bestaan van zijn wereldzeeën overspannende dictatuur in grandeur vieren. We beloofden present te zijn.

Een tijdje later vernamen we dat Flying Luttenbachers in het Diksmuidse 4AD zouden aantreden. Die band leunt een stuk beter aan bij onze muzikale smaak, maar de zweepslagen die ongetwijfeld zouden volgen op het verbreken van onze gelofte, hielden het toch maar bij deze thuismatch.

Simi Nah maakte in een ander leven deel uit van Praga Khan en bracht eind vorig jaar haar allerlaatste cd ‘La Terre Est Noire’ uit. Optredens doen ter promotie, daar had ze geen zin meer in. Een uitzondering maakte ze uiteraard voor haar labelbaas. Het zou meteen haar afscheidsconcert worden alvorens zich voltijds in Frankrijk op het boomknuffelen te werpen. Een afscheid dat een beetje in mineur was wegens het ontbreken van een gedrilde massa die wilde meebrullen. Nu waren er slechts wat verdwaalde zwarte zielen aanwezig. Een beetje jammer voor het duo Simi Nah. Niet dat we er zelf veel aan vonden, maar zo een carrière beëindigen wensen we slechts weinig bands toe, en daar hoort deze niet bij.

Neon Electronics dan maar. We zien een roadie het podium opwandelen om wat flesjes drank te plaatsen bij de microfoonstandaards van Dirk Da Davo, Glenn Ketleeer en Pieter-Jan Theunis (Skiska Skooper). Zo oud al dat ze dat zelf niet meer kunnen dragen? Of sterallures? Geen idee. In elk geval was het applaus bij het betreden van het podium niet van die aard om zich goddelijk superieur te voelen. Een diva? Tja. We mogen niet te kritisch zijn. De mens schreef ooit de klassieker ‘Tv Treated’ met The Neon Judgement. Ondertussen is Da Davo al twintig jaar actief als Neon Electronics en er moest een nieuw album worden voorgesteld, ‘Apollo’ genaamd. De meeste aanwezigen vonden de set, met vooral nummers uit dat album, best te pruimen. Inclusief een remake van zijn klassieker uit een vorige leven, in een heel erg herwerkte versie die het orgineel niet echt eer aan deed. Of mogen we dat niet schrijven? Bijna iedereen tevreden.

Gezien: Neon Electronics + Simi Nah – Wool-E @ De Kreun, Kortrijk, 12 april 2019
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Stephan Vercaemer


Reacties