Blog Nieuws

Vacature: hoofdredacteur gezocht!


We zijn op zoek naar een hoofdredacteur! Bekijk snel de vacature om te zien of jij iemand bent of kent die die functie zou kunnen invullen! Delen wordt uiteraard zeer gewaardeerd.

Gonzo (circus) is een Vlaams-Nederlands muziek- en kunstplatform met een papieren tijdschrift dat zes keer per jaar verschijnt. Daarnaast is het een website met blog, recensies, achtergrondverhalen, series en meer. Ook is het een verzameling eigenzinnige professionals die programma’s met muziek en andere kunstvormen (co-) cureren, debatten initiëren en cultuurliefhebbers op andere wijzen inspireren.

Functie

Om onze positie zowel nationaal als internationaal te versterken, gaat Gonzo (circus) vandaag op zoek naar een hoofdredacteur (m/v/x) om de boeiende uitdagingen in een snel veranderende omgeving voor Gonzo (circus) mee in goede banen te leiden.

Taken

Je coördineert de redactie en zit de redactievergaderingen voor.
Je levert redactionele bijdragen en schrijft het hoofdredactioneel commentaar.
Je bepaalt, in samenspraak met de redactie, de onderwerpen en het redactiebeleid.
Je neemt deel aan het selectieproces van nieuwe schrijvers, vormt de redactie en evalueert alle artistieke medewerkers op regelmatige tijdstippen.
Je bewaakt de kwaliteit van het magazine en gaat, samen met de redactie, op zoek naar nieuwe invalshoeken die voor een frisse wind binnen Gonzo (circus) kunnen zorgen.
Je vertegenwoordigt Gonzo (circus) op het publieke forum en ziet er op toe dat de redactie alle juridische regels en deontologische codes in acht neemt.
Als hoofdredacteur vervul je een brugfunctie tussen de redactie met haar journalistieke
belangen en de directie met haar commerciële belangen.
Je werkt nauw samen met de zakelijk leider op vlak van dagelijkse werking en denkt met de Raad van Bestuur mee na over een koers voor de toekomst van Gonzo (circus).

Profiel

Je hebt de nodige leidinggevende en redactionele vaardigheden om een groep van 40 (hoofdzakelijk vrijwillige) medewerkers aan te sturen.
Je hebt uitgebreide ervaring opgebouwd in het journalistieke werkveld.
Je beschikt over een uitstekend taalgevoel, zowel mondeling als schriftelijk.
Je hebt interesse in cultuur in al haar aspecten, en voeling met de niches waarin Gonzo (circus) zich beweegt.
Je hebt toegang tot een groot, relevant netwerk in de muziek-, cultuur- en mediasector.
Je hebt sectorspecifieke kennis inzake het uitgeven van online en print media.
Je bent communicatief en werkt transparant.
Je bent een echte verbinder, tussen zakelijk en artistiek, tussen schrijvers en lezers, tussen Gonzo (circus) en de buitenwereld.
Je hebt ideeën om een inhoudelijke visie op lange termijn te ontwikkelen.
Je bent enthousiast en gemotiveerd om voor deze ideeën een draagvlak te creëren bij de volledige Belgisch-Nederlandse redactie, medewerkers en andere stakeholders.

Aanbod

Een mandaat van initieel één jaar, dat zo spoedig mogelijk wordt opgenomen. Verlengbaar mits positieve evaluatie en afhankelijk van de financiële balans.
Een correcte vergoeding, als zelfstandige of in loondienst (onderhandelbaar binnen de beschikbare budgettaire ruimte, ca. 0,2 VTE).
Een flexibele werkplanning, gebaseerd op thuiswerk via een online redactieplatform, waardoor verplaatsingen alleen nodig zijn bij redactievergaderingen en ter vervulling van de vertegenwoordigende functie.

Interesse?

Stuur voor 4 januari 2019 een CV en motivatiebrief naar rvb2018@gonzocircus.com. De Raad van Bestuur laat je zo snel mogelijk iets weten. Gesprekken vinden plaats in de tweede en derde week van januari. Kandidaturen worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Comments


Reacties


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.%d bloggers liken dit: