Events

Trippen door het plafond


Tijdens haar Europese tournee kwam de Japanse muzikante Yuko Araki ook langs in een Kortrijkse woonkamer.

Yuko Araki, zangeres bij Yobkiss (Acid House) is drummer bij de oriëntaalse/tribale droompsychband Kuunatic. Ze is ook mede-oprichter van het  neoklassieke noiseduo Concierto De La Familia. Daarnaast is ze sinds 2017 solo bezig onder haar eigen naam.

Haar debuutalbum werd bij het kersverse Italiaanse label Commando Vanessa uitgebracht op een tape. Die was voorzien van een heel artistieke cover en een mooi papieren haakwerkje met madonna.

Trippy

Yuko Araki startte haar Europese tournee op 12 oktober in Rome en deed 17 shows in 8 landen om te eindigen op 30 oktober in Berlijn. Vooraleer het Kanaal over te steken richting Londen deed ze haar enige concert in België  in de living van W&W in Kortrijk.

Beeldend kunstenaar Geert Lenssens zorgde voor de visuals. Die sloten wonderwel aan bij de intergalactische geluiden van Araki. De geluiden werden gelardeerd met synthscapes en samples van traditionele Japanse instrumenten. De abstracte ritmes en dissonante harmonieën zorgden voor geluid dat leek op een noise-orkest.

De visuals – geprojecteerd op het plafond – zorgden voor een extra trippy effect. Daardoor leek het voor mij alsof het concert te vlug voorbij was.

Gelukkig heb ik één van de laatste exemplaren van haar tape ‘Yuko Araki II‘ kunnen bemachtigen. Perfect om de beginnende donkere dagen door te komen.

Gezien: Yuko Araki – Chez W&W (Living Room Sessions), Kortrijk – 25 oktober 2019


Reacties