Events

“To infinity and beyond”


‘I love it when a plan comes together’. Dago Sondervan en Kasper Jordaens kunnen met een handgerolde Branniff No. 3 tussen de lippen voldaan terugblikken op een geslaagde expo, LP release en performance.

Op de vlucht voor de FBI en de CIA heeft Anton Price alias Bohrbug alias Sondervan een tijdelijke schuilplaats gevonden in Antwerpen als ‘Artist in Residency’ in Het Bos samen met zijn partner in crime Kasper Jordaens. Als lid van de ICLC, the International Conference of Live Coding maakt Sondervan muziek in combinatie van live coding, audio over IP en immersive audio. Geen ‘Daisy Bell’ op een IBM 7094 uit 1961, geen Stephen Hawking stemmetjes en geen ET phone home-gedoe maar echte dansbare nummers met een deftige beat en spacy atmosfeer.
Als kers op de taart was er de presentatie van zijn nieuwe, fluo-gele plaat ‘Triangle Yur’ in een ruimte naast de Boskeuken. De tekening die ontworpen en geprogrammeerd is door Jordaens is op iedere hoes uniek doordat een bepaald algoritme een aantal variaties aanmaakt in combinaties die gevormd worden door de ritmische informatie van de tracks op de LP. Dit alles werd ter plekke gedemonstreerd door de laatste hoezen op een flatbed plotter uit de jaren 1980 te leggen om daarna met dubbelzijdige tape dichtgekleefd te worden en op de muur tentoongesteld te worden met de andere 300 exemplaren. Het publiek en mezelf hadden immens veel moeite om te beslissen welke hoes mee naar huis te nemen.

Gezien: Sondervan, Het Bos, 12 november 2016
P.S.: Meer weten over live coding en algorave? Lees Gonzo (circus) #124 of ga naar één van de workshops in Het Bos.

 


Reacties