Blog Nieuws

TIP: Plutonian Nights in De Ruimte


Onder de naam SPACE IS THE PLACE programmeert ex-journalist Tim Sprangers al bijna drie jaar impro-/jazzconcerten in De Ruimte. Dit seizoen opent de serie met drie minifestivals, Plutonian Nights. A.s. zaterdag 21 oktober is de tweede editie, met optredens van Reijseger Fraanje Sylla, OBOL LE en Harald Austbø.

Iedere editie van Plutonian Nights combineert succesvolle, toonaangevende bands uit de jazz en improvisatiemuziek aan jongere, aanstormende acts uit Amsterdam. Zo speelde bijvoorbeeld tijdens de eerste editie op 29 september The Ex, evenals de jonge band The Zebra Street Band en de jonge Amerikaanse saxofonist John Dikeman met de Australische pianist Walter Lampe.

Tijdens de tweede editie van Plutonian Nights op zaterdag 21 oktober is er het internationaal bejubelde trio van cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla. Dit trio maakte twee veelgeprezen albums op het gerenomeerde platenlabel Winter & Winter en verzorgde de soundtracks voor twee films van Werner Herzog (My Son My Son What Have Ye Done en Cave of Forgotten Dreams).
Voorprogramma’s deze avonden worden verzorgd door electropop/performance-act Obol Le, die analoge synthexperimenten en videoprojecties op basis van zelfgeschreven algoritmes koppelen aan liedjes, en cellist Harald Austbø (van o.a. Orkater), die een solo set speelt die ergens tussen improv en dada belandt.

Vrijdag 3 november is de laatste editie, met de veelbelovende Venezuele/Brits/Nederlandse band Conjunto Papa Upa, die Venezuelaanse muziek koppelen aan jaren ’60 surfrock, psychedelica en cumbia, en een gloednieuw project van o.a. The Ex-gitarist Andy Moor rond Angolese dansmuziek, Bazooka. Vier jonge musici uit de Amsterdamse improvisatiescene brengen in het voorprogramma een ode aan de oervader van de freejazz, de Amerikaanse saxofonist/violist/trompettist Ornette Coleman.

cafederuimte.nl/plutonian-nights

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier%d bloggers liken dit: