TIP Oscillation


Brussels geluidskunstfestival Oscillation staat weer om de hoek. Van 25 april tot en met 5 mei kan je verspreid over verschillende locaties, genieten van workshops, lezingen en concerten.

Specifiek onderzoekt Oscillation deze editie de plaats die geluid kan innemen in een ruimte. Geluid reist, passeert door muren en grenzen en occupeert, maar zonder fysieke ruimte in te nemen en tegelijk doet het dat juist wel.

Georganiseerd door Q-O2 en in samenwerking met het RITCS kan je op auditief bezoek gaan in onder meer Argos, Brasserie Atlas, Cinema Nova, Recyclart en Werkplaats Walter. Elf dagen fungeert Oscillation ook als ontmoetingsplaats waar tijd wordt gemaakt voor reflectie. Allereerst kan je op donderdag 25 april naar de openingstentoonstelling in Q-O2, met sonische interventies van ooooo en Lucie Vítková. Verder zijn er ook audiowandelingen beschikbaar.

Vrijdag en zaterdag zijn er heel de dag symposiums in het RITCS met avondprogrammatie in de vorm van concerten in respectievelijk Brasserie Atlas en Werkplaats Walter. Artiesten die daar zullen aantreden zijn onder andere Tomoko Sauvage, Mark Fell, Andrea Neumann en Peter Ablinger.

Andere hoogtepunten zijn performances van Rie Nakajima en David Toop op zondag. Workshops zijn dan weer te vinden tussen woensdag 1 en donderdag 4 mei. Onder leiding van Enrico Malatesta, Oracle, Anne-Laure Pigache, Adam Asnan en Jonathan Frigeri.

Voor het volledige programma check je best de website


Reacties