Nieuws

TIP: Kom naar het RUISBURO


Ruis, ritsels, piepen en kraken op de tweede verdieping van een oud, intiem kantoorpand in Amsterdam-Noord: dat is RUISBURO, de concertserie voor elektroakoestische muziek van De Ruimte. Op 10 september is de eerste editie van het nieuwe seizoen, dat werd geprogrammeerd in nauwe samenwerking met Sietse van Erve (Orphax / Moving Furniture).

De aftrap wordt gegeven door Tarab, het alias van de uit Melbourne afkomstige Eamon Sprod die struint tussen de afval, troep, modder en stof om zijn rauwe field recordings op te duikelen. Later deze maand (28 september) spelen ex-Emeralds-gitarist Mark McGuire – voor het eerst in lange tijd weer eens in Europa te zien – en Ancient Ocean en op 8 oktober staan Machinefabriek en Minus Pilots in het intieme café, met twee solo sets én een impro-trioset met Orphax.

Waarna de herfst nog verder in fraaie soundscapes wordt gehuld door Johannes Lund & John Chantler (12 okt), E42.A8 + Mensimonis (30 okt) en Diatribes (23 nov).

Goed om te weten voor freelance programmeurs in de lage landen: RUISBURO volgt helemaal de filosofie van het nieuwe programmeren en De Ruimte staat dus altijd open voor goede programma-initiatieven!

cafederuimte.nl/ruisburo


Reacties


Geen facebook? Reageer hier%d bloggers liken dit: