Geluid

Tomorrow We Sail

The Shadows

Artiest:Tomorrow We Sail
Titel:The Shadows
Label:Gizeh
Distributeur:Import


We hadden gezworen dat we James Graham, de zanger van The Twilight Sad met het dikke Schotse accent, hoorden op de openingstrack ‘Side By Side’ en vervolgens ook op het monumentale ‘The Ghost Of John Maynard Keynes’.

Tomorrow We Sail is echter geen Schotse band, maar resideert in het Engelse Leeds. Er zijn wel wat raakvlakken –de flarden dreampop en fragiele shoegaze- maar verder kiest dit zestal voor postrock en etherische popelementen met een folky onderlaag. Opvallend ook zijn de mooie vocale harmonieën tussen Tim Hay, Ella Blake en de rest van deze zeskoppige band; en de raak gekozen momenten van contemplatieve stilte, niet in het minste door de gebruikte instrumenten zoals piano, harp, strijkers en harmonium. Die stilte, zoals in de breekbare pianoballade ‘To Sleep’, is tegelijkertijd triest op een niet-onaangename manier én troostend.

‘The Shadows’ baadt in melancholie en nostalgie en is het warme dekentje waaronder we ons soms allemaal in foetushouding willen nestelen. Het geheel klinkt wat minder sensueel dan Cigarettes After Sex, maar koppelt daarentegen het elegische van The Magnetic North aan de dynamiek van stadsgenoten (en vroege voorbeelden) IlikeTrains. Pareltje voor oren die doorgaans tintelen van GlissandoDavid SylvianThe Blue NileAnywhen en alle hierboven vermelde bands.

Reacties