The Marble Hall Sessions #1: Bryan Eubanks

Bij Gonzo (circus) zijn we gek op echo. De Echokamer is al een tijdje gesloten, maar we vonden een prachtige nieuwe locatie in het Amsterdamse Tetterode-complex in Oud-West. Tijdens het maandelijkse kunstevent ‘West Wednesdays’ presenteren we samen met West Wednesdays een concert van muzikant en componist Bryan Eubanks.

In de schitterende marmeren hal zal hij zijn stuk ‘Object I’ (2014) voor metalen plaat, speakers, sinustonen, opgenomen beats en white noise ten gehore brengen.
Object I bestaat uit twee stukken die hetzelfde soort geluidsmateriaal in een modulaire samenstelling gebruiken. De stukken werden oorspronkelijk ontwikkeld bij EMS Stockholm in februari 2014, door honderden korte fragmenten van gesynthetiseerde geluid van Serge en Buchla synthesizers op te nemen. De stukken zijn daarnaast nog opgebouwd uit meer materialen en omvatten o.a. live electronics, gegenereerde ritmepatronen, afgestemde en witte ruis, handpercussie, feedback en sinustonen, alles harmonisch met elkaar verbonden via een realtime digitale signaalverwerking.
‘Dit stuk gaat voor mij over het luisteren naar luisteren, of het observeren hoe men naar geluiden kan luisteren in relatie tot elkaar.’ Intrigerend!West Wednesday

The Marble Hall Sessions #1: Bryan Eubanks is een coproductie van West Wednesdays en Gonzo (circus).

Het concert vindt plaats op 13 mei om 19u30 in de marmeren hal van Tetterode, Bilderdijkstraat 165, Amsterdam. De toegang is gratis maar wees op tijd want het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf is er een presentatie van de nieuwe Weiner Wall en nadien kun je naar het M4 gastatelier in Tetterode, waar Kultur een aantal performances zal brengen. En natuurlijk zijn er de Gonzo (circus) & DNK dj’s!