Geluid

Naga Ghost

the kinder one lives inside

Artiest:Naga Ghost
Titel:the kinder one lives inside
Label:Eigen Beheer

nagaghost.bandcamp.com

“Vroeger dacht ik dat mijn muziek donker en edgy moest klinken om goed te zijn, maar nu wil ik af van dat dogma: ik heb een heel poppy kant die ik de vrije loop laat en verstop me niet meer achter gepiep en gekraak”, vertelde Annelies Van Dinter me bij het verschijnen van ‘Ode To The Attempt’.

Die ep schuurt en wringt écht minder dan haar andere platen als Echo Beatty maar is ondertussen ook al twee jaar. Met andere woorden: dat stukje vinyl was er dus voor Corona. Ik weet niet of dat vieze beestje er iets mee te maken heeft, Van Dinter gewoon van gedachte veranderd is, of het alleen aan Christophe Claeys ligt.

Feit is: Naga Ghost, de nieuwe band van de zangeres-gitariste en die ex-Balthazar en Amatorski-drummer klinkt weer onconventioneler. Breinaalden, haarkammen en andere oude Echo Beatty-speeltjes zijn op de lp ‘The Kinder One Lives Inside’ niet de fetishjen, maar de elektronica in opener ‘Pull It Through’ ratelt ook een lekker eind weg. Niet voor het laatst mogen An Pierlé Quartet -lid Koen Gisen en Ottla-blazer Thomas Jillings meedoen, en dat levert een mooie mix van indiepop en jazztronica op. En ook het introspectieve, instrumentale ‘Awfully Late’ is opvallend jazzy.

Het duo tovert wel meer uit hun hoeden: in ‘May It Weigh On You’ zijn dat, al dan niet door Joris Caluwaerts ingespeelde, Sonic Boom-achtige synths die gaandeweg Weyes Blood-allures krijgen. En het donkere, op een trage beat dobberende ‘Raw Facts’ lijkt wel het Kae Tempest-moment.

Dat de frontvrouwe op deze plaat nieuwe wegen inslaat betekent niét dat alles fris en nieuw klinkt: ‘Imperfect Strangers’ is één van de nummers die ook op ‘Ode To The Attempt’ of ouder Van Dinter-spul konden. Maar Naga Ghost verdient dus uw aandacht, om te beginnen op 22 augustus in de Antwerpse alternatieve cultuurtempel Het Bos.

Reacties