The Ex


‘Lekker doorgaan met lawaai maken’

The Ex maakt al meer dan dertig jaar Ex-muziek. “Het belangrijkste is dat we nog altijd spelen op plekken waar vooruitgekeken wordt. En op wereldmuziekfestivals. Niet op nostalgische avonden voor oude punks.”

The Ex - Foto: Nienke Doekes

Op de hoes van hun nieuwe album ‘Catch my Shoe’ hebben ze voor het eerst in meer dan dertig jaar alle vier een achternaam, de muzikanten van The Ex. Symbolisch? Het definitieve afscheid van de ‘krakersscene’, waarmee de Noord-Hollandse groep zo lang werd geassocieerd en waar achternamen ook altijd taboe waren?
Welnee, het blijkt veel simpeler. “Toen we begonnen hadden we geen idee dat we zo lang door zouden gaan”, zegt medeoprichter en gitarist Terrie Hessels. Alles was nog klein. Iedereen kende iedereen. Meer dan een voornaam was niet nodig. “Dat veranderde op het moment dat we met allerlei anderen gingen samenwerken. Toen werd ik ‘Terrie van The Ex’.”
Gitarist Andy Moor, die begin jaren 1990 bij de groep kwam, heette echter altijd gewoon zoals hij heette. En ook Arnold de Boer, die begin 2009 zanger GW Sok verving, dacht er niet over om zich plotseling ‘Arnold Ex’ te gaan noemen. Dus zet ook Terrie nu zijn volledige naam op de hoes en blijkt drumster Kat Ex Katherina Bornefeld te heten.

Meer lezen?

Koop Gonzo (circus) #100 los via één van de verkooppunten of via de webshop.


Reacties