Geluid

Pinkunoizu

The Drop

Artiest:Pinkunoizu
Titel:The Drop
Label:Fulltime Hobby
Distributeur:Import

www.pinkunoizu.com

Het debuut ‘Free Time!’ van Pinkunoizu werd nauwelijks een jaar geleden door ons nog als wisselvallig maar interessant betiteld. Duidelijk was dat de Denen niet van plan waren om zich tot een genre te beperken, maar de mix van noise-, kraut- en psychedelische rock met jazz- en popinvloeden kwam nog niet in alle nummers even goed uit de verf. Het idee was er, de uitwerking liet nog over. Op ‘The Drop’ valt alles echter op zijn plek en lijkt Pinkunoizu de verbindende formule te hebben gevonden. Blues wordt op natuurlijke wijze met krautrock en Afrobeat gecombineerd, psychedelische rock met jazz en elektropop. Alles lijkt te kunnen, en alles werkt. Zo lijk het in nummers als ‘The Great Pacific Garbage Patch’ of ‘Pyromancer’ haast alsof Neu! en JJ Cale  de handen in een hebben geslagen.  Combinaties die niet geheel voor de hand liggen en op papier zelfs onmogelijk lijken, worden door Pinkunoizu moeiteloos aan elkaar gekoppeld. De kritiek die bij ons klonk bij het debuut en de ep ‘Second Amendment’, is met ‘The Drop’ dan ook verdwenen als sneeuw voor de zon. Heel ‘The Drop’ ligt op het niveau van de uitschieters van de voorgangers en een van de uitschieters van de ep (‘Tin Can Valley’) gaat hier zelfs op herhaling. ‘The Drop’ is de plaat waar de belofte waar wordt gemaakt en waarmee Pinkunoizu een mooie plaats kan gaan bevechten in de huidige kraut- en psychedelische rockrevival, ergens tussen Suuns en Moon Duo.


Wil je graag verder lezen? Als je abonnee bent, log dan in rechtsboven om verder te lezen.

Je bent nog geen Gonzo (circus)-abonnee? Een jaarabonnement nemen is eenvoudig, goedkoper dan los kopen, je hebt meteen toegang tot het digitale archief en daarbovenop een t-shirt of een introductiekorting van € 15!

Tip: schrijf je in op onze e-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of volg ons op Instagram, Facebook of Twitter! 


Op alle artikelen, recensies en andere teksten op gonzocircus.com en in het tijdschrift Gonzo (circus) berust uiteraard copyright van de uitgever, auteurs en/of beeldmateriaal. Je mag wel altijd linken, met je eigen aanbeveling of met de intro van het stuk erbij.
Wil je een tekst, foto of illustratie overnemen, gebruik dan ons contactformulier en kies de optie data/reprint/booking.

Reacties