Agenda

StadsEinder


Rood Noot, Utrecht

15

Componist Arthur Wagenaar verliet de grote stad, op zoek naar geluk in de polder. Waarom? De romantiek van het boerenbestaan? Dat is toch gewoon ploeteren! In de beeldende pianovoorstelling Stads/Einder plaatst Wagenaar de metropool en het platteland tegenover elkaar. Alle twaalf maanden komen voorbij. Pianiste Keiko Shichijo en de beeldenmakers van collectief LABland spelen het stuk op 12 en 13 september 2015 op boerderij Rood Noot.

Op het land leef je met de seizoenen, de stad gaat 24/7 door. Stads/Einder gaat over stad en land, trendy groenten en boerenwijsheid, steen en gras. En over mensen die bijzondere levenskeuzes hebben gemaakt, dappere voortrekkers die de stad vergroenen, kleinschalige boeren in een tijd van haast en grootschaligheid. In Stads/Einder worden deze twee werelden verklankt in compositie voor piano en verbeeld in live animatie. Rondom de voorstelling is een aanvullend programma met lokaal eten, muziek, poëzie, ambachtelijke demonstraties (bijvoorbeeld ‘hoe slacht ik een kip?’ of ‘hoe bouw je een stad?’) en discussies. Een kans om zelf mee te doen, anderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Première Stads/Einder op Rood Noot
Boerderij Rood Noot, aan de rand van de oude stad Utrecht, is een van de laatste boerderijen in de oprukkende nieuwbouw van Leidsche Rijn. Sinds 2005 wordt op deze locatie theater gemaakt, maar er worden ook nog steeds paarden en schapen gehouden. Overal is te zien en te voelen hoe ingrijpend de stad en het boerenleven elkaar veranderen. Stads/Einder is op deze bijzondere plek gemaakt en gaat hier ook op 12 september 2015 in première, als onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek.

Programma
Vanaf 14.30: erf open, biologisch eten en drinken, muziek van Dianne Verdonk, wandeling door de bouwplaatsen van Leidsche Rijn, stad-en-land-quiz, verhalen en poëzie
16.30: concertvoorstelling Stads/Einder van Arthur Wagenaar en LABland
18:00 eten en napraten (niet inbegrepen, ajb reserveren via diner@stadseinder.nl)


Reacties