Geluid

Drumcell

Sleep Complex

Artiest:Drumcell
Titel:Sleep Complex
Label:CLR
Distributeur:Word And Sound

drumcell.tumblr.com

‘I make noise and sometimes organize them in patterns’. Voormalige punkrockliefhebber ontdekt eind jaren 1990 een oude Detroit technobeat en wordt gebeten door het technovirus. De bio leest verder als een sprookje en eindigt in schoonheid. Chris Liebing rondde de bassen van dit debuut af en Drumcell mag een indrukwekkend bassparel op diens label afleveren. Denk thuisstad Los Angeles en vergeet alles wat je weet over beats en Echo Park. Denk Detroit, maar zoek tegelijk ook het zoete verhaal van de failliete stad en zijn aantrekkingskracht op technoproducers. ‘Sleep Complex’ is industrieel duister. Het is broeierige onrust. Het kwade van de overdadige hitte verpakt in ritmes. Hypnotiserend en gevaarlijk. Drumcell dwaalt al jaren rond in Zuid-Californië als voorhoede van de plaatselijke techno-elite. En dat hoor je. ‘Sleep Complex’ is een ingenieuze dansplaat waarin je verdwaalt en roekeloos wordt onderschept door een onvoorspelbare set diepgraaiende beats. De enigszins complexe hoeveelheid lagen houdt de plaat luxueus dreigend en repetitief. Die dreiging wordt zelfs oncomfortabel intens op ‘Speak Silence’. Opvolger ‘Rooted Resentment’ is opvallend vrolijker. Alsof even alle ongemak van de planeet gewist is en opnieuw uitbundig gedanst mag worden. Ook ‘Frame Shifter’ houdt de dansvibe even aan waarna ‘Frame Shifter’ opnieuw als een veelvoud van enkele tientonners onheil brengt. ‘Sleep Complex’ hult zich minutenlang in een wanhopige, aanhoudende intense sfeer die je zowel kraakt verscholen onder je hoofdtelefoon als in de roes op de dansvloer. De zon is uitgedanst. Het is tijd voor de curieuze waanzin van L.A.


Meer lezen? Abonneer nu en je hebt meteen toegang tot de online content en ontvangt een geschenk én een introductiekorting van € 15!


Ben je al abonnee, log dan rechtsboven in!
Op alle artikelen, recensies en andere teksten op gonzocircus.com en in het tijdschrift Gonzo (circus) berust copyright van de uitgever, auteurs en/of beeldmateriaal. Je mag wel altijd linken, met je eigen aanbeveling of met de intro van het stuk erbij.
Wil je een tekst, foto of illustratie overnemen, gebruik dan ons contactformulier en kies de optie data/reprint/booking.

Reacties