Blog

Sfeerverslag No Bounds Festival 2019


Aandachtige lezers van Gonzo (circus) #153 maakten kans op een trip naar No Bounds Festival in Sheffield. Paul Kuijpers uit Tilburg was de gelukkige winnaar die afgelopen weekend in Sheffield onder de indruk raakte van het No Bounds Festival.

‘Sheffield was de kraamkamer van invloedrijke bands zoals Cabaret Voltaire, Human League en Clock DVA in een periode van economische laagtijden.

Sheffields heropstanding

Bijna veertig jaar later bruist het er wederom met deze derde editie van No Bounds, een alomvattend festival in een stad die zware industrie heeft verruild voor groen en dienstverlening. Wat altijd is gebleven is de creatieve en artistieke gemeenschap. 

Op diverse sfeervolle industriële locaties, zoals Kelham Island Museum en Hope Works schotelt de organisatie ons een interessant programma voor.

Geen enkele wedstrijd missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Gesmolten ijzer

Het openingsconcert op vrijdag laat een aantal artiesten (Caterina Barbieri, Lanark Artefax) de revue passeren die A/V performances als gesmolten ijzer over de bezoekers uitgieten. Installaties, lezingen, workshops en performances vinden op zaterdag plaats in en om het museum.

De nachtelijke raves (The Black Madonna, Juan Atkins, Nkisi en ook veel lokale DJ’s) worden vanuit Hope Works dubbelloops op de gasten afgevuurd. 

No Bounds was een intense beleving die we als lezers van dit blad door Gonzo (circus) mochten ervaren. We moeten wel weer even op adem komen. Zet editie 4 in 2020 maar vast in je kalender!’

Tekst en beeld: Paul Kuipers

Lees het verslag van Hugo Emmerzael over No Bounds 2018!


Reacties