Geluid

Nihiloxica

S/t

Artiest:Nihiloxica
Titel:S/t
Label:Nyege Nyege Tapes
Distributeur:Bleep

www.nyegenyegetapes.bandcamp.com

Nyege Nyege Tapes heeft zich sterk op de kaart gezet met het ondersteunen van de centraal en oost-Afrikaanse muziekscene. Met in het bijzonder de elektronische en meer experimentele klanken, weg van de stereotiepe traditionele klanken en met een hedendaagse visie op de toekomst.

Nililoxica is een Oegandese groep die bestaat uit negen man; zeven percussionisten, een kit drummer en een anologe synthesizer toetsenist. Allen zijn van de tribale etnische bevolkingsgroep Buganda, een Bantu volk, vertegenwoordigd door een subnationaal koninkrijk met een diaspora over de hele wereld.

Op dit korte album staan vier experimentele composities die gebaseerd zijn op traditionele Bugandese drummuziek, opgenomen in de Boutiq Studios in Kampala, Oeganda.

‘Nilo Chug’ is trage percussieve compositie met een zweem van dark synthwave. In ‘Choir Chops’ komt de boel meer tot leven door gehakte vocalen, effecten en afwisselende klaterende percussie in rap tempo.

In ‘Endongo’ overheerst er een iets te gemoedelijke sfeer van house en kan pas richting het einde bekoren met vette synths en beats. ‘Kadodi’ is dé klapper met tierend rappe percussie waar geen eind aan lijkt te komen. Straffe kost.

Reacties