Geluid

Gospel Of Mars

S/t

Artiest:Gospel Of Mars
Titel:S/t
Label:Amish Records
Distributeur:Import

www.gospelofmars.bandcamp.com

p dit gelimiteerde (300 exemplaren) vinyl vinden we een samenwerking tussen drie leden van Volcano The Bear, en Eternal Tapestry. Maar de avant-gardistische inslag van deze namen maakt nu plaats voor freejazz van een pure wildheid, die naar voor gejaagd wordt door het oorlogsgetrommel van Aaron Moore, en de hevige saxofoonuithalen van Jefrey Leighton Brown.

Hoewel de zes tracks behoorlijk live klinken, en de deelnemers in hun curriculum niet vies zijn van improvisatie, lijkt Gospel Of Mars zich vaak binnen repetitieve conventies te bewegen. Vooral de drummer houdt alles strak bij elkaar, en de momenten waarop Moore soleert terwijl de rest er even het zwijgen toe doet, zijn een goede vondst.

Kortom, voor een album dat als freejazz in de markt gezet wordt, is ‘Gospel Of Mars’ bij momenten opvallend toegankelijk. Allemaal relatief natuurlijk, want het trio waagt zich met evenveel gemak aan tenenkrullend snarengepluk (dubbele bas en gitaar) terwijl de saxofoon een stervende futenfamilie imiteert. Liefhebbers én haters zullen dus voldoende argumenten vinden om onvoorwaardelijk stelling te nemen.

Reacties