Blog Nieuws

Verse namen Rewire 2018


Gonzo (circus) #143-lezers zijn als geen ander op de hoogte van enkele bijzondere acts die het Rewire-festival in 2018 te bieden heeft. En die eigenzinnige en diverse line-up wordt nu weer verder aangevuld!

De thema’s waarover je leest in Gonzo (circus) komen ook aan bod op Rewire, zoals Sense of Self (over identiteit en zelfbewustzijn), Network Music (over de invloed van digitale cultuur op muziek en de wereldwijde kruisbestuiving tussen (online) muziekscenes) en pioniers en vernieuwers uit de elektronische en elektroakoestische muziek. Op Rewire kun je meer hierover leren in talks en debatten en uiteraard er ook naar luisteren. Niemand minder dan muzikant/kunstenaar/filmmaker Laurie Anderson komt een talk verzorgen. Ook kunstenaar Marija Bozinovska Jones en elektronisch componist Kees Tazelaar zijn aangetrokken voor het lezingenprogramma. Ook componist/geluidskunstenaar Tristan Perich komt een artist talk verzorgen.

Naast talks en screenings zijn er ook zes nieuwe muzikale optredens aangekondigd. De Zuid-Koreaanse multi-instrumentalist Park Jiha is van de partij, net als elektronisch duo Juju & Jordash die een dj-set komen verzorgen. Er is een mede door Gaudeamus geproduceerd samenwerkingsverband ussen Ivan Vukosavljevic & Il Hoon Son. Liefhebbers van techno kunnen terecht bij producers Syncom Data en Identified Patient. Ook is er een voorstelling met hedendaagse dans van CocoonDance.

Heb je trouwens de nieuwe Gonzo (circus) al gelezen? James Holden wordt daarin geïnterviewd – en hij zal ook op Rewire aanwezig zijn, samen met zijn Animal Spirits.

Al eerder werden namen aangekondigd als Panda Bear (zie ook GC #144), Kaitlyn Aurelia SmithNina KravizArto Lindsay & Zs en The Thing. Meer informatie over deze en de nieuwe namen lees je op de website van Rewire.


Reacties