Blog

Rewire lanceert offline editie (september 2021)


Na een meer dan geslaagde online editie afgelopen mei organiseert het Haagse Rewire Festival in september een nieuwe ‘offline’ editie. Van 10 tot en met 12 september kun je in Den Haag weer terecht voor een brede waaier avontuurlijke muziek en kunst.

Vandaag maakte de organisatie het volledige muzikale programma bekend voor deze editie. Die biedt een blik op waar het festival voor staat. Daarin heel wat bekenden van Gonzo (circus). Sommige namen stonden al op het programma in 2020, er zijn ook een aantal nieuwe namen. Andere performances zag je misschien al aan het werk tijdens die geslaagde online editie.

Tijdens dat weekend kun je op diverse plaatsen in de stad ook terecht voor een boel interactieve kunst. Deze offline editie wordt op 18 september afgesloten door een evenement in samenwerking met Dag in de Branding.

Vrije vorm

Zo strikte Rewire de Duitse Limpe Fuchs. Sinds de jaren 1970 ontwikkelde zij een vrije muzikale performance met zelfgebouwde instrumenten en haar karakteristieke stem. Sarah Davachi ontwikkelde een uniek werk voor het orgel van de Lutherse kerk. De New Yorkse Lea Bertuci schreef een nieuwe compositie voor een strijkerskwartet.

In Gonzo (circus) #154 hadden we een gesprek met de in Berlijn residerende Peruaanse Ale Hop. Zij blendt noise, pop, experiment en avant-garde tot een beklijvend geheel. In datzelfde nummer blikten we terug op vijftien jaar Hyperdub. Het label vaardigt hier Loraine James en DJ Nazar af.

Samenwerking

Eén van meest indrukwekkende performances van de online editie van Rewire was de samenwerking tussen Duma en Jesse Kanda. Duma, uit Nairobi, mixt op onnavolgbare wijze breakcore, death metal, extreme noise en hardcore punk. Nog zo een samenwerking die werd opgezet voor de online editie was die tussen Karen Willems & Machinefabriek. Zij gaan nu voor het eerst samen live spelen.

Samen met Dag in de Branding nodigt Rewire op 18 september Zeno van den Broeck uit. Hij presenteert Ma(n|chine). Een installatie waarvoor hij samenwerkt met Slagwerk Den Haag. Die dag kun je ook nieuw werk ontdekken van componiste Mertiç Artaç en Maria W Horn presenteert ‘Dies Irae’ live.

Al het bovenstaande is maar een kleine greep uit het stevige programma dat Rewire in september presenteert. En dan hebben we het dus nog niet over het kunstprogramma gehad.

Het volledige programma en meer info kun je vinden op: www.rewirefestival.nl


Reacties