Blog Nieuws

Rewire 2018 komt met eerste namen


Een vroege surprise: Sinterklaas is nog niet in het land en daar zijn de eerste namen voor Rewire 2018 al. En meteen strooit het festival met grote namen zoals de avant-garde muzikant en kunstenaar Laurie Anderson.

Nina Kraviz (Paola Kudacki)

Nina Kraviz (Paola Kudacki)

Anderson begint haar carrière als beeldhouwer en wordt beïnvloedt door de Fluxus-beweging en het minimalisme, maar ze is ook een begenadigd violist. Haar performances in de jaren 1970 zijn baanbrekend. Al in 1977 is haar werk te zien op Documenta in Kassel en iedereen kent haar van haar hit uit 1981 ‘O Superman’. De afgelopen veertig jaar is ze zich blijven ontwikkelen onder andere als maker van opera’s, theaterstukken en multimediale performances. Ze blijft nieuwsgierig naar nieuwe technologieën en werkt sinds een aantal jaar ook met Virtual Reality, waarvoor ze intussen ook bekroond is. Ook werkte ze samen met kunstenaars zoals Sophie Calle, met wie zij een bijzonder gevoel voor absurditeit deelt. Tijdens Rewire 2018 presenteert zij alvast haar nieuwe multimedia-performance en een artist talk.
Sla ook snel je Gonzo (circus)-archief open om je voor te bereiden, want Rewire komt met een resem artiesten die we eerder al interviewden zoals Deena Abdelwahed, Jasss, Raphael Vanoli, Suuns, The Thing en Umfang; of recenseerden zoals Ellen Arkbro, Joshua Abrams & Natural Information Society, Golden Retriever, Ninos du Brasil, Karen Gwyer en Ziúr.
Verder kijken we ook uit naar Nina Kraviz, Visionist, Chino Amobi en Floating Points. Liefhebbers van de Netflix-serie ‘Stranger Things’ kunnen de soundtrack van de serie live beleven en niet alleen voor oud, maar ook voor jong is het uitkijken naar de underground supergroep UUUU, bestaande uit Wire-leden Edvard Graham Lewis en Matthew Sims, Coil en Spiritualized-toetsenist Thighpaulsandra en Tomaga-percussionist Valentina Magaletti.

Early bird-tickets zijn verkrijgbaar tot 1 november. Alle namen en praktische informatie vind je op www.rewirefestival.nl.


Reacties