Blog

Rewind 2018 – Meest gelezen online!


Benieuwd naar welke artikelen dit jaar het meest werden gelezen op de website van Gonzo (circus)? Aan het eind van 2018 doken wij in onze statistieken.

 

1. Blockchain my art!*

2018 was het jaar dat de blockchain doorbrak en de bitcoin de dieperik in ging. Blockchain is echter veel meer dan bitcoin en biedt veel mogelijkheden om muzikanten en kunstenaars een faire verloning te bieden voor hun werk. Dimitri Vossen schreef een inzichtelijk artikel hierover in de aanloop naar het uitverkochte Gonzo (circus)-panel op het nieuwe Leuvense festival &AND!

2. Time Wars*

De betreurde Mark Fisher schreef in 2012 dit nog steeds actuele artikel over hoe tijd ons kostbaarste goed is geworden in onze laatkapitalistische samenleving. Zeer veel lezers uit de wereld vonden ook in 2018 dit artikel nog steeds lezenswaardig!

3. Mixcloud Monday

We geven het toe: we slaan wel eens een maandag over met mixtapes, maar dat neemt niet weg dat je op deze pagina meer dan 300 zeer gevarieerde mixtapes aantreft die je natuurlijk elke dag van de week kunt beluisteren. Volg Gonzo (circus) ook op mixcloud.com!

4+5 Vlamingen in Nederland & Nederlanders in Vlaanderen

In elke editie van Gonzo (circus) kun je Vlaamse én Nederlandse ‘grensverleggende’ artiesten ontdekken.  We kennen elkaar nog steeds niet genoeg! En dat is echt vet jammer. Zo was Tjeerd van Erve getuige van de blitzkrieg van Kapitan Korsakov in Tilburg. En Dimitri Vossen deed onderzoek naar muzikaal grensverkeer* tussen Vlaanderen en Nederland. Daar wilden jullie blijkbaar toch graag meer over weten!

6 + 7. Festivalverslagen

Al die festivals in de Lage Landen! Je kunt niet overal bij zijn. Gelukkig gaan de Gonzo (circus)-reporters geregeld op pad van Groningen tot Kortrijk én tot ver over de grenzen. Ons smaakpallet is breed: van indie-festivals als Absolutely Free Festival  in Genk tot dance-festivals als het Amsterdamse Dekmantel. Zo kun je vanuit je luie zetel festivals volgen!

8. Harold’s Hoofd Stuk

Hoe we precies op de naam kwamen voor Harolds Hoofd Stuk herinneren we ons niet meer, maar we zouden allemaal wel een stukje van Harold Schellinx geniale brein willen hebben. In dit oudere, maar nog steeds veelgelezen artikel ‘Tinnitus is hot’*  biedt hij eerste hulp bij inzicht in deze uiterst vervelende aandoening én hoe je zelfs je voordeel eruit kunt halen!

9. Gendergelijkheid in de muziekindustrie: doorbraak in 2018?

Gendergelijkheid is een belangrijk aandachtspunt voor Gonzo (circus) en we willen ook graag bijdragen aan de discussie daarover in de muziekwereld in Vlaanderen en Nederland door essays en recensies, zoals deze over het Gaudeamus Muziekfestival in Utrecht.

10. Gonzo (circus)’ vliegende reporters

Minstens een keer per week, maar vaak twee keer per week struinen recensent Patrick Bruneel en fotograaf Stephan Vercaemer langs podia voor harde gitaren. Daarover doen ze in hun geheel eigen stijl verslag in woord en beeld.


Meer lezen? Ontvang tweemaandelijks Gonzo (circus) in je brievenbus. Tot en met 31 december 2018 ontvang je 20% korting op een jaarabonnement met de code ‘newyear’. Ontdek onze abonnementen hier!

 

* Deze artikelen zijn normaal alleen beschikbaar online voor abonnees. Tot en met 6 januari 2019 kun jij deze artikelen ook gratis lezen.


Reacties