Geluid

Piloot

Recuerda Tu Futuro

Artiest:Piloot
Titel:Recuerda Tu Futuro
Label:Mascarpone Disco

piloot.bandcamp.com/album/recuerda-tu-futuro

Het in Brussel gevestigde trio Piloot bestaat uit Cyrille de Haes (Otto Lindholm) op contrabas, Florian Guibert op fluit en JP De Gheest, die ook bij Mark Lanegan speelt, op drums. De Gheest, ooit actief in Creature With The Atombrain, is tevens de bezieler van dit collectief, dat vorig jaar debuteerde met een gelijknamig album.

Dat album telde vijf nummers, dit ‘Recuerda Tu Futuro”, gelimiteerd tot vijftig stuks op cassette (en digitaal) bevat er slechts twee, die telkens rond de twaalf minuten afklokken. Op het debuut, dat uiteindelijk ook nauwelijks een half uur duurde, waren de nummers ietwat korter dan nu het geval is.

Een pluspunt, omdat het trio de nummers nog beter kan uitwerken dan voorheen. Krautrock met invloeden van drones, jazz en geïmproviseerde muziek is een mogelijke omschrijving.

Uiteraard wordt het gros van de voortgebrachte klanken bewerkt, zodat niemand bang hoeft te zijn van die vermaledijde fluit die door Guibert wordt bespeeld.

Ze is namelijk veelal nauwelijks als dusdanig herkenbaar. Niet dat we geen blazers horen. Ze klinken gewoon anders dan het woord fluit laat vermoeden. ‘Ida’ en ‘Vuelta’ laten elk een andere kant van het trio horen.

‘Ida’ is wat feller, met jazzy drumritmes en richting improvisatie. ‘Vuelta’ is meer ingetogen en schurkt dichter aan bij ambient en drones. Avontuurlijke muziek dus, die een resem genres met elkaar vermengt om tot een indrukwekkend en verrassend resultaat te leiden.

Dromerig, astraal of tranceverwekkend en kraut, het zijn de twee facetten van het boeiende trio Piloot.

Reacties