Events

Drums Are For Parades + Kiss The Anus Of A Black Cat – STUK, Leuven – 19/10/2010


Het Leuvense STUK zorgde voor een mooie – zolang het nog kan – Belgische doublebill. Twee groepen die voor hun recente albums goede recensies krijgen her en der. De sterren stonden goed. En toch.

Kiss The Anus Of A Black Cat - Foto: Maarten Timmermans

Stef – Irritant – Heeren bracht onlangs met zijn groep Kiss The Anus Of A Black Cat zijn vierde album ‘Hewers Of Wood And Drawers Of Water’ uit. Voor dit album stapte hij over naar het Leuvense label Zeal Records. Deze overstap zorgde ook voor een nieuw geluid. Waar hij vroeger leunde op drones om zijn folksongs aan de gang te houden werkt hij op deze nieuwe plaat met iets meer reguliere songstructuren. Een plaat die associaties oproept met het betere werk van Woven Hand. Voor het hele optreden dat de groep hier geeft wordt gesteund op deze nieuwe plaat. We zien en horen vooral een groep die deze songs, na een aarzelende start, volledig onder de knie heeft. Niet alleen muzikaal roept de band associaties op met Woven Hand ook de stem en voordracht doen denken aan de Dave Eugene Edwards. Dreigend en donker, soms muzikaal volledig overrompeld door de muziek. Wat onze (s.b) van de plaat vindt kunt u lezen in Gonzo (circus) #100 die begin volgende maand verschijnt. Wij waren alleszins onder de indruk van dit optreden. Net als de jongen die het hele optreden lang sjamanistische dansen stond uit te voeren. Mogen wij weten aan welke paddenreet deze jongen had gelikt?

Drums Are For Parades - Foto: Maarten Timmermans

Na dit sterke eerste deel van deze doublebill waren we klaar om weer eens overrompeld te worden door het fantastische Gentse Drums Are For Parades. Op Pukkelpop zagen we de groep in het reservaat voor Vlaamse groepen, de Wablief?-tent, nog een Masterclass Moderne Metal geven. In tegenstelling tot andere groepen die we daar zagen was dit een optreden dat ons nog lang zal heugen. Strak, hard en to-the-point, zo klonk Drums Are For Parades toen in die bloedhete tent. Hun nieuwe album ‘Master’ is één brok van het mooiste lawaai dat wij de laatste tijd hoorden. We waren dus echt klaar voor een verpletterende show vol wilde sludge en Part Chimp-achtige gitaarrifs. Al snel werd echter duidelijk dat dat er vanavond om één of andere reden niet in zat. De bandleden foeterden voortdurend richting de geluidstechnieker dat de gitaren niet echt goed te horen waren op het podium. Een euvel dat ervoor zorgde dat het allemaal een beetje rommelig werd. Als dan ook nog de Gentse grappen op een koude Leuvense vloer vielen verzoop het optreden een beetje. Omdat we de groep al veel beter zagen spelen houden we het op een mindere avond. Wij raden echter iedereen aan om te gaan kijken als Drums Are For Parades in de buurt speelt. Want wij weten dat de band beter kan. Veel beter. Maar of deze mindere avond aan de groep lag, betwijfelen wij dus. Ondertussen raden wij wel aan om het – bijwijlen hilarische – interview met de band te lezen in Gonzo (circus) #100.


Reacties