Events

Caribou – Les Nuits Botanique, Brussel – 21/05/2011


De zon, de Botanische Tuinen, de trappen vol  mensen die discussiëren tussen de concerten door. Dat alles is ook Les Nuits Botanique. Geen onbekend gegeven dus voor degenen die er al geweest zijn.

Zaterdag was het weer present, en ook veel mensen: 3 zalen waren uitverkocht (Low in de Orangerie, Applause in de Rotonde, Caribou in de circustent). Een zeer mooie line-up voor het festival dus.

In de tent werd het aanwezig publiek wordt vakkundig opgewarmd door Montevideo en Vessels. De fans nemen enkel een beetje tijd om een biertje te gaan drinken. Kwestie van zeker te zijn dat ze niks zullen missen. Op het podium staan twee drumstellen, een bas, een gitaar, een synthesizer en enkele elektronische apparaten. De tent staat afgeladen met volk. Lichtjes uit. Stilte. Schreeuwen van gelukzaligheid. The show can begin!

Vanaf de eerste noten begon de elektronische / organische reis van het Canadese kwartet onder leiding van Daniel Snaith, een wiskundige van opleiding. De stem en soundscapes zijn hypnotiserend. Opmerkelijk dat de singles uit hun laatste album ‘Swim’, samen met oudere tracks, een specifieke en organische set vormen die zo’n uur zal duren. De geluiden zijn duidelijk, nauwkeurig, de drums zijn naar voren gebracht, letterlijk en figuurlijk, want ze staan vooraan op het podium. Caribou zal tot het einde de spanning niet lossen. De set combineert de popsongs uit het psychedelische debuut van de groep als ook de meer dansbare recente padden. En je voelt dat het altijd samenhangend is. Sommigen betreuren de afwezigheid van de minimalistische finesse die op de albums staat, maar ze vormen een minderheid. De meeste zijn behekst. We kunnen de heldere ogen van die fans geloven (zie foto hieronder).

Het zal al met ‘Sun’ eindigen, dat ze nogal vrij interpreteren. Het optreden in een geel licht dat de muzikanten overspoelt onder luide toejuichingen van een publiek under influence.

Als sommige mensen nog enkele aarzelingen hadden, dan heeft Caribou die vandaag zeker weggenomen. Van underground tot hipsterground.

(Klik op een kleine afbeelding om de gallerij te openen)Reacties